5 stiluri de dulapuri de bucatarie

Inainte de a alege dulapuri de bucatarie, luati in considerare care dintre aceste stiluri se potriveste cel mai bine preferintelor estetice, bugetare si de curatare.

Dulap de bucatarie in stil Shaker

Shakers, a fost secta crestina originara din Anglia secolului al XVIII-lea, iar stilul clasic si discret de dulap Shaker se coordoneaza bine cu majoritatea stilurilor interioare. Arata bine cu solutiile de depozitare pentru bucatarie, cum ar fi rafturile deschise si politele. In plus, usa mobilier tip Shaker este usor de curatat.

Liniile simple ale stilului Shaker si usile cu panou plat fac ca dulapurile sa fie usor de curatat si personalizate conform stilului personal.

Dulapul de bucatarie in stil Craftsman

Daca sunteti in cautarea unei ambiante calde si organice, nu cautati mai departe decat frumusetea robusta a dulapurilor de bucatarie in stil Craftsman. Craftsman este adesea realizat din lemn de culoare medie, cum ar fi stejarul, cu tamplarie cu mai multe caneluri. Este o usoara variatie fata de stilul Shaker, avand trei elemente verticale pe usa.

Dulapurile Mission si Craftsman ar arata minunat intr-o casa de plaja, cu decor de ferma sau intr-o casa urbana, combinate cu mobilier liniar si simplist. Acest dulap se preteaza foarte bine procesului de colantare mobila.

Dulapuri de bucatarie cu usi plate

Dulapurile de bucatarie cu usi plata, numite si placi, au usi cu o singura placa, fara rame, panouri, ornamente sau orice altceva. Designul simplu si minimal al dulapului cu usa plata se potriveste cu multe stiluri de decor, cum ar fi ferma moderna de la mijlocul secolului, bucataria scandinava, industriala, eclectica si moderna. Puteti pastra dulapurile cu usa plata pentru totdeauna, fara a risca ca acestea sa se demodeze. Pentru un aspect industrial, asociati dulapurile cu usa plata cu un blat din beton sau acoperiti-le cu furnir colorat.

Dulap de bucatarie Beadboard

Popular la mijlocul secolului al XX-lea in RV-uri si rulote, astazi stilul dulapurilor de bucatarie clasice revine in bucatariile vintage, retro si rustice.

Usile dulapurilor  au panouri verticale cu margini uniforme si motive incastrate. Un dezavantaj al dulapurilor Beadboard este intretinerea, deoarece murdaria si grasimea sunt prinse in crapaturi. Dar, adauga specialistii, aceste dulapuri reprezinta un proiect de bricolaj usor, deoarece nu au imbinari complicate.

Dulap de bucatarie fara manere

Daca sunteti un minimalist devotat, va va placea simplitatea stilului dulapului de bucatarie fara manere. Adesea asociat cu un aspect european modern, stilul a condus standardul de design in tarile nordice de zeci de ani. Dulapurile au sisteme speciale de inchidere si deschidere astfel incat sa nu foloseasca manere.

Dulapurile de bucatarie fara manere se potrivesc bine cu diverse stiluri de design. Pot avea la fel de mare succes in design-urile contemporane, bucatariile moderne de la mijlocul secolului si spatiile minimaliste nordice, ca si in casele contemporane de pe plaja sau cabanele de lux de munte.

Daca preferati un aspect clasic care emana caldura si caracter in bucatarie, luati in considerare stilul dulapului cu panouri sculptate traditional. Dupa cum sugereaza si numele, dulapurile clasice au zona din mijlocul panourilor sculptata.