Apă de parfum pentru o femeie puternică

Un parfum potrivit pentru o femeie dinamică și puternică este un parfum care persistă întrega zi și captează atenția din primul moment cu o notă de mister și senzualitate.

Parfumurile oud au o istorie lungă și sunt unele dintre aromele preferate ale oamenilor din întreaga lume, însă ce este atât de special la ele? De ce este acest parfum atât de deosebit?

Parfumurile oud au ceva înșelător. Dar ce este de fapt în spatele parfumului valoros care este adesea folosit pentru parfumuri care persistă ? Unii îl descriu ca parfumul cerului , alții nu pot găsi cuvintele pentru a descrie fascinația acestui parfum unic.

Oudul este obținut din arborele de agar care crește în nord-estul Indiei și în sud-estul Asiei. Lemnul copacului este folosit și ca lemn de fumat. Datorită efectului său calmant și, în același timp, foarte aprofundat, oud este adesea folosit și pentru meditație.

Cum miroase oud?

Mirosul de oud nu este atât de ușor de descris și vine în mod diferit în fiecare parfum cu esență de oud. Cu toate acestea, există trei adjective care vă pot oferi o mică idee despre cum ajunge parfumul în forma sa pură:

  • caldă
  • lemnoasă
  • sexy

Se spune că oud are un efect afrodisiac atât asupra femeilor, cât și asupra bărbaților. Acest lucru face din oud cel mai seducător ingredient pentru orice parfum .

Fapt amuzant: oud înseamnă „vechi” în olandeză. Pură coincidență sau nu, un olandez a avut ceva de a face cu numirea parfumului. Pentru unii oameni, parfumul oudului pare de fapt mucegai și vechi.

Combinația care miroase cel mai bine

O compoziție populară de parfum este cea cu vanilie. Dulceața vaniliei se armonizează perfect cu parfumul lemnos al oudului. Același lucru este valabil și pentru combinația cu trandafir. Patchouli și bergamota picantă completează, de asemenea, cu pricepere parfumul.

Oud este, de asemenea, utilizat din ce în ce mai mult în parfumurile moleculare. Molecula de miros din oud este unul dintre motivele pentru efectul afrodiziac al acestuia.

Dar ingredientul oud nu este folosit doar pentru apa de parfum, ci este inclus și în parfumurile moderne și parfumurile de nișă. În ciuda îndelungatei sale tradiții, parfumul oud ar putea fi numit și parfum trend, deoarece tot mai mulți parfumieri sunt fascinați de magia acestuia.

Scurt istoric al acestui ingredient special

De acum 2.000 de ani, oamenii din Arabia au început să folosească parfumuri foarte specifice, să miroase bine și să încânte sexul opus. Secole mai târziu, parfumul a ajuns și în Europa.

Dar ce este oud? Oud este un ulei parfumat fin care se extrage din rășina arborelui din lemn de agar, care crește în principal în Asia de Sud-Est. Cu toate acestea, numai asta nu este suficient: oud devine de înaltă calitate numai atunci când lemnul copacului este infectat cu un anumit mucegai. Abia atunci rășina își obține parfumul popular. Pentru un kilogram de rășină purificată fermentată, prețul poate ajunge rapid până la 50.000 de euro. Cu cât infestarea cu mucegai a progresat, cu atât calitatea este mai mare, ceea ce înseamnă că rășina este, de asemenea, mai scumpă. Prețul amețitor al materiei prime justifică, de asemenea, costul unui parfum oud pe care trebuie să-l plătești. Nu degeaba oud este numit și „aur lichid”. Un lux cu care ar trebui să te răsfeți cu siguranță!

Uleiul de oud era apreciat și comercializat scump în țări precum India și Egiptul din cele mai vechi timpuri și datorită proprietăților sale afrodiziace.