Asemanarea unui implant dentar cu dintii naturali, atat de mare incat si tu vei „uita“ ca il ai!

Vremurile in care singura solutie pentru inlocuirea dintilor lipsa era incomoda proteza dentara au trecut! Progresele realizate de medicina stomatologica si avansul fara precedent al tehnologiei au dus la aparitia unor tratamente noi, cel mai revolutionar dintre acestea constand in inserarea unui implant dentar.

In ce consta procedura si cui ii este recomandata?

Un implant dentar de la Dental Premier este o piesa realizata din titan, zirconiu sau alt material 100% compatibil cu organismul uman, care tine locul de radacina a dintelui si pe care poate fi montata o lucrare fixa.

Medicii de specialitate recomanda aceasta solutie tuturor persoanelor de varsta adulta, indiferent daca abia au trecut de majorat sau daca, dimpotriva, se apropie de centenar. Niciodata nu este prea tarziu si exista numeroase exemple de persoane octogenare sau chiar nonagenare care au apelat cu succes la acest tratament, chiar in Romania.

Singurii pentru care nu este potrivita o astfel de solutie sunt copiii si adolescentii. In cazul lor, perioada de crestere si de formare a oaselor maxilare nu este inca finalizata, iar o interventie chirurgicala ar putea sa afecteze acest proces.

Naturaletea – principalul avantaj al tratamentului cu implant dentar

Inlocuind cu succes radacina care lipseste, aceste suruburi din titan sau zirconiu ofera numeroase avantaje, atat de ordin estetic, cat si in ceea ce priveste starea de sanatate a cavitatii bucale si a organismului in ansamblu.

Toti pacientii care au beneficiat de aceasta procedura vorbesc, fara exceptie, despre faptul ca un implant dentar nu numai ca arata, dar se si comporta, in toate privintele, la fel ca dintii naturali. Nimeni nu isi da seama ca in cavitatea bucala ai un surub implantat si chiar si tu insuti poti uita de acest lucru, deoarece totul se simte ca si cum nu ai fi trecut niciodata prin vreo procedura chirurgicala!

implant dentar

Este cunoscut faptul ca pierderea dintilor poate duce la probleme suplimentare in cavitatea bucala. De exemplu, dintii invecinati incep sa se deplaseze, incet dar sigur, ceea ce in timp poate cauza probleme suplimentare. De asemenea, oscul maxilar si cel mandibular se taseaza si apare retractia gingivala. Toate aceste riscuri sunt indepartate, odata ce ai ales tratamentul potrivit!

Din punct de vedere estetic, beneficiile sunt de asemenea majore. Aspectul intregii fete si in special al zambetului se modifica semnificativ in bine. De asemenea, dispar defectele de fonatie, iar pacientul poate sa pronunte toate sunetele intr-o maniera impecabila, la fel ca un actor profesionist. Toate aceste modificari duc la cresterea increderii in sine si la o imbunatatire semnificativa a vietii sociale.

O alta veste buna este reprezentata de faptul ca toate aceste avantaje se manifesta pe termen lung si foarte lung, de multe decenii sau chiar pentru intreaga viata. Odata ce ai ales cea mai eficienta solutie, nu va mai trebui sa apelezi pe viitor si la alte proceduri. Va fi suficient sa acorzi atentia cuvenita igienei dentare si sa faci vizite de rutina la cabinetul stomatologic, o data la 6 luni.

Alege tratamentul cu implant dentar si totul va fi atat de bine, incat chiar si tu vei avea senzatia ca inca folosesti dintii naturali!