Ce inseamna circuit traning?

Antrenamentul in circuit este un antrenament care implica rotatia prin diferite exercitii care vizeaza diferite parti ale corpului. Concentrarea asupra diferitelor grupe musculare intr-un timp scurt este un exercitiu eficient care poate fi incorporat intr-un stil de viata sanatos.

Acest articol ofera o prezentare generala a antrenamentului in circuit, exemple de exercitii si sfaturi pentru inceput. Poti face circuit traning pentru antrenamente mai eficiente.

Ce este antrenamentul in circuit?

Antrenamentul in circuit este un tip de antrenament care implica rotatia printr-un circuit de pana la 10 exercitii care vizeaza diferite grupuri musculare. Antrenamentul in circuit se refera la modul in care este structurata o rutina de antrenament, mai degraba decat la un anumit tip de exercitiu.

Cu antrenamentul in circuit, vei finaliza fiecare set de exercitii pentru un anumit numar de repetari sau ori. Apoi, veti trece la o alta activitate pentru aceeasi cantitate de repetari sau timp, cu putina sau deloc odihna intre ele.

Deoarece parcurgeti circuitul de exercitii relativ repede, o intreaga sesiune de antrenament in circuit poate fi finalizata de obicei in doar 30-45 de minute. Este recomandat sa lucrezi cu antrenor personal.

Discutati cu furnizorul dumneavoastra de asistenta medicala inainte de a incepe o noua rutina de exercitii pentru a va asigura ca este sigur sa va cresteti nivelul de activitate daca aveti probleme de sanatate subiacente.

Patru tipuri principale de antrenament de circuit sunt: ​​

  • Circuit de repetitii: Fiecare exercitiu din circuit este efectuat pentru un anumit numar de repetari (de obicei 10-15) inainte de a trece la urmatorul exercitiu
  • Circuit cronometrat: Fiecare exercitiu din circuit este efectuat pentru o anumita perioada de timp (de obicei 30-90 de secunde) inainte de a trece la urmatorul exercitiu
  • Circuit de competitie: similar cu un circuit cronometrat, dar fiecare exercitiu este finalizat pentru cat mai multe repetari posibil in intervalul de timp dat
  • Circuit specific sportului: fiecare exercitiu este un exercitiu folosit pentru a imbunatati anumite miscari implicate intr-un anumit sport, cum ar fi practicarea sarituri, lovituri, intoarceri si abilitati de tumbling pentru gimnastica

Beneficiile antrenamentului in circuit

Antrenamentul in circuit este o forma flexibila si extrem de individualizata de exercitiu pe care o puteti ajusta in diferite moduri, in functie de preferintele dvs. personale pentru tipurile, intensitatea si durata de exercitii.

Pe langa faptul ca este personalizabil, ceea ce poate ajuta sa faca antrenamentul mai antrenant si mai placut, antrenamentul in circuit are si beneficii specifice pentru sanatate.

Un antrenament eficient in circuit include exercitii care vizeaza muschii corpului superior si inferior, ceea ce ajuta la cresterea fortei generale.

Antrenamentul in circuit implica antrenament de forta si exercitii cardiovasculare, cum ar fi canotajul, alergarea sau antrenamentul eliptic, care va pot ajuta la imbunatatirea compozitiei corpului prin construirea muschilor si pierderea de grasime.

Antrenamentul in circuit implica putin sau deloc odihna intre exercitii, astfel incat natura sa rapida ajuta la economisirea de timp. Acest lucru poate fi incredibil de benefic pentru persoanele care au timp limitat pentru exercitii fizice, dar care doresc sa culeaga cele mai multe recompense din antrenamentele lor.