Ce inseamna si ce este Mercedes 4Matic?

Un numar tot mai mare de modele Mercedes sunt acum oferite cu 4Matic – numele marcii pentru tractiune pe patru roti. Cititi mai departe pentru a descoperi ce este Mercedes 4Matic, cum functioneaza, ce modele pot fi echipate cu el si daca merita.

Ce inseamna 4Matic?

Mercedes 4Matic este un sistem de tractiune integrala care trimite puterea motorului catre toate cele patru roti, mai degraba decat catre cele doua din fata sau din spate. Acest lucru ii ofera aderenta si tractiune sporite, imbunatatind manevrabilitatea, acceleratia si stabilitatea. Sistemul se ajusteaza automat pentru o varietate de suprafete si conditii de condus, fara ca soferul sa aiba nicio interventie.

Cum functioneaza 4Matic?

Mercedes 4Matic este in esenta doar un cuvant elegant pentru tractiune integrala, totusi este putin mai avansat decat alte sisteme de pe piata. 4Matic poate detecta automat alunecarea la orice roata data si poate trimite putere catre partea opusa pentru a va scoate din situatii dificile.

Acest lucru nu numai ca mareste aderenta pe suprafetele alunecoase, dar face si masina sa se simta mai sigura in colturi. Acest lucru poate fi benefic in special in conditii de ploaie sau zapada.

Ce masini vin cu 4Matic?

Tractiunea integrala 4Matic vine ca standard pe toate SUV-urile mari Mercedes , inclusiv GLC, GLE, EQB si EQC. GLA si GLB mai mici sunt disponibile cu 4Matic pe versiunile mai puternice, precum si variantele AMG de inalta performanta. Va costa in jur de 2.000-3.000 de lire sterline pentru a face upgrade la 4Matic pe aceste modele, dar platiti si pentru mai multa putere si mai multe echipamente.

Hatchback-ul din Clasa A are tractiune integrala doar pe AMG A35 si A45, in timp ce practicul MPV Clasa B nu este oferit cu acest sistem. Astfel, puteti achizitiona un Mercedes de vanzare la un pret avantajos si echipat corespunzator.

Este o poveste similara pentru masinile electrice EQE si EQS . Acestea ofera doar tractiune integrala la variantele AMG 53, ceea ce inseamna ca veti plati cu aproximativ 30.000 de lire sterline mai mult in EQE si cu 40.000 de lire sterline mai mult in EQS in comparatie cu modelele standard cu cele mai inalte specificatii. Cu toate acestea, obtineti performante uluitoare la acest pret, precum si o experienta de condus mai sportiva.

In ceea ce priveste limuzina Clasa C, va trebui sa treceti la AMG C43 daca doriti 4Matic, un model care aduce o valoare premium de 12.000 de lire sterline fata de clasa C standard de varf. Clasa E este disponibila cu tractiune integrala pe modelele cu putere mai mare si veti plati in jur de 2.000 de lire sterline pentru acest privilegiu.

Acest lucru depinde in totalitate de locul in care folositi masina si in ce conditii. Daca locuiti in oras departe de conditii meteorologice extreme, 4Matic poate costa mai mult decat beneficiile suplimentare pe care le aduce. Cu toate acestea, daca intentionati sa cumparati un SUV mare de la Mercedes, veti primi oricum 4Matic ca standard si toate modelele AMG vin si cu el.