Ce trebuie sa faci in caz de avarie pe drum a masinii ?

Situatiile care pot aparea pe drum sunt imprevizibile si uneori dificil de gestionat. Din acets motiv, se analizeaza cele mai frecvente cazuri si situatii pe care un sofer le poate intalni sub forma unui obstacol pe sosea.Va explicam ce sa faci in caz de avarie pe drum.  Solicita asistenta rutiera daca intampini probleme cu vehiculul! Intra pe tractari auto Oradea pentru detalii.

Cel mai important lucru: ai grija de siguranta ta.

In cazul oricarui eveniment neprevazut pe sosea (fie ca este vorba de un accident sau de o avarie pe sosea), principalul lucru va fi intotdeauna sa va protejati propria siguranta. Odata ce suntem siguri, vom continua sa actionam in cel mai corect mod posibil. Pe langa o posibila defectiune pe sosea, evenimentele neprevazute de pe asfalt pot fi multe; vom explica urmatoarele:

 1. Cum sa actionati in caz de avarie pe drum
 2. Cum sa actionati in caz de accident

3 Animale care traverseaza autostrada

 1. Defectiuni pe sosea

In cazul in care defectiunea are loc in timpul conducerii, in primul rand este esential sa ramanem calmi pentru a actiona cu sarguinta si cu maxima siguranta, atat pentru membrii vehiculului nostru, cat si pentru restul participantilor la trafic. Este obligatoriu si necesar sa se semnaleze corect ca vehiculul este oprit din cauza defectiunii.

 • Daca ati avut o defectiune in mijlocul drumului si este posibil, muta masina intr-o zona sigura.
 • Pune vesta inainte de a iesi din masina, lasa luminile aprinse si activeaza luminile de urgenta.
 • Trebuie sa pui triunghiurile de urgenta, dupa caz, in functie de drumul pe care este oprit vehiculul. Daca este un drum cu doua sensuri, trebuie plasatedoua triunghiuri: unul in fata si unul in spate, la o distanta minima de 50 de metri de masina si astfel incat fiecare sa fie vizibil de la cel putin 100 de metri distanta.
 • Daca defectiunea are loc pe o autostrada sau pe o carosabila dubla, trebuie sa pui doar un triunghi in partea din spate a masinii, la cel putin 50 de metri distanta si vizibil de la 100 de metri.
 • Apeleaza la asistenta rutiera
 1. Accidente rutiere

In cazul in care se confrunta cu un accident rutier, este important sa se actioneze dupa cum urmeaza:

 • Parcheaza vehiculul in afara drumului, aprinzand semnalele de viraj pentru a arata pozitia. Inainte de a iesi din masina, pune vesta reflectorizanta pentru a creste vizibilitatea si apoi asaza triunghiurile pe drum.
 • Cat mai curand posibil, contactati 112 pentru a raporta ce s-a intamplat. Este necesar sa se colecteze o serie de date inainte de a efectua apelul: numarul de persoane implicate, tipul de asistenta de care ar putea avea nevoie la inceput si locatia exacta.
 • In cele din urma, ofera asistenta victimelor.Aceasta obligatie este consacrata in codul penal. Pentru a-i ajuta, este necesar sa retii ca nu ar trebui sa se miste decat daca este ceva indispensabil.

 

 1. Animale care traverseaza drumul

Anticiparea este un factor cheie si, prin urmare, este esential sa privim. Acest lucru va detecta pericolul in avans si va oferi mai mult timp pentru a efectua manevre de reactie.