Cum se păstrează fresh un buchet de trandafiri? Bucură-te mai mult de florile tale

Un buchet de flori proaspete poate marca o zi specială sau poate arăta unei persoane importante că îți pasă de ea. Ca simbol al iubirii, prieteniei sau aprecierii, buchetele de trandafiri sunt cele mai populare aranjamente florale. Trandafirii au o durată de viață de aproximativ șapte zile după ce sunt tăiați. Având grijă optimă de buchetul tău, poți ajuta florile să arate proaspete și frumoase, astfel încât să te poți bucura de frumusețea și parfumul lor natural cât mai mult timp.

Cum să păstrezi un buchet de trandafiri proaspăt și frumos

Lucruri de care ai nevoie:

  • Castron mare
  • Apă
  • Cuțit ascuțit
  • Vază încăpătoare pentru flori

Instrucțiuni pentru menținerea florilor proaspete

  1. Îndepărtează frunzele de pe tulpini și petalele de la bază care înconjoară florile.

Tunderea frunzelor îmbunătățește aspectul buchetului de trandafiri și, de asemenea, va menține florile proaspete mai mult timp. Frunzele scufundate în apă putrezesc și adaugă bacterii dăunătoare în apă care vor împiedica absorbția apei. Taie toate frunzele care vor cădea în vază sau vor atinge apa pentru a avea buchete de flori sănătoase mai mult timp.

  1. Taie trandafirii sub jetul de apă proaspătă

Taie cel puțin un centimetru din tulpini, folosind un cuțit ascuțit pentru a face o tăietură diagonală. Taie tulpinile sub apă curentă pentru absorbție imediată. Nu le tăia prea scurt, deoarece va trebui să tai din nou tulpinile în câteva zile pentru a maximiza durata de viață a buchetului.

  1. Umple o vază cu apă curată și săruri speciale pentru flori

Mulți floriști livrează săruri pentru flori odată cu buchetele lor. Poți, de asemenea, să amesteci apă cu praf de copt și sare de lămâie alături de alte îngrășăminte pentru plante. Este important să oferi plantei zahăr și substanțe nutritive astfel încât planta să aibă cu ce se hrăni chiar și atunci când nu se află în pământ.

  1. Aranjează tulpinile în vază

Adună tulpinile împreună, așează-le în vază și lasă-le să se sprijine pe laturile vasului. Petrece ceva timp aranjând florile cu cei mai înalți trandafiri în centru sau din spatele aranjamentului. De asemenea, poți încerca să folosești diferite vaze pentru a vedea care oferă suportul potrivit pentru cantitatea de trandafiri proaspeți și lungimea tulpinilor.

  1. Repetă procesul în câteva zile

Taie din nou tulpinile sub apă curentă și schimbă apa din vază la fiecare două zile. Acest proces va face trandafirii să arate grozav cât mai mult timp posibil. Astfel te poți bucura mai mult de florile tale.

Trandafirii de la OkFlora vin însoțiți și de săruri speciale pentru conservarea florilor ceea ce înseamnă că îți va fi mai ușor să conservi florile mai mult timp. Astfel, trandafirii preferați vor rămâne în vază, pentru a îți bucura sufletul mai mult timp. Trandafirii sunt flori superbe pentru toate persoanele și aranjamentele obținute de cei mai buni floriști sunt cu adevărat unice, ceea ce face ca toate persoanele care primesc astfel de buchete să vrea să le conserve cât mai bine.