Daca te antrenezi cu un sac de box, nu inseamna neaparat ca vrei sa devii luptator/luptatoare!

Multe discipline sportive complexe nu mai sunt de mult activitati destinate exclusiv profesionistilor care urmaresc performanta in domeniul in care activeaza. Multe astfel de activitati sunt, acum, modalitati prin care oamenii se pot mentine in forma optima sau isi pot imbunatati conditia fizica.

De asemenea, sporturile din aceasta categorie sunt si variante de petrecere a timpului liber sau posibilitati de relaxare. Una dintre cele mai populare discipline este boxul. Aceasta are mai multe ramuri destinate amatorilor, precum kick-boxing, sparring sau antrenamentele desfasurate la sac.

sac de box
sac de box

Un sac de box, disponibil si in oferta Sport-Mag.ro, reprezinta o varianta excelenta de echipament pe care sa il utilizezi la sala de fitness sau sa il incluzi in spatiul de antrenament pe care ti-l amenajezi pe cont propriu. Iata de ce!

Cum te poate ajuta un sac de box?

Echipamentele pe care le folosesti pe parcursul antrenamentelor tale au rolul de a te ajuta sa pui in practica exercitii cat mai eficiente si variate. Altfel spus, echipamentele sunt elemente adjuvante, insa de calitatea lor depinde eficienta exercitiilor pe care le efectuezi. Un caz aparte este echipamentul de tip sac de box. Acesta poate parea rudimentar, insa este un echipament complex, extrem de util, deoarece iti permite sa ajungi sa arati ca un sportiv profesionist, fara sa fii luptatoare sau luptator. Iata ce calitati iti poti dezvolta si in ce mod!

1. Agilitatea – loviturile la sac se aplica in mod rapid si coordonat. Trebuie ca persoana care utilizeaza sacul sa se miste rapid si sa il loveasca prin miscari bine coordonate. In timp, acestea vor ajuta sa fie cat mai bine aplicate, agilitatea practicantului crescand de la antrenament la antrenament. Agilitatea nu este o calitate necesara doar sportivilor profesionisti, ci si tie, daca vrei sa arati si sa te simti mai bine. Cu cat vei avea o viteza de reactie mai buna, cu atat antrenamentele tale vor putea sa creasca in intensitate si in complexitate.

2. Forta – desi nu este recomandat sa lovesti sacul cu toata forta, indiferent de tipul echipamentului pe care il folosesti, loviturile bine coordonate, aplicate cu bratele si cu picioarele, te vor ajuta in timp sa iti dezvolti musculatura si puterea. Asta chiar daca esti sportiv amator, fireste!

3. Calmul – boxul este un sport de contact, insa cheia succesului, pentru orice luptator, este sa stie cand sa loveasca si cand sa se apere. Acest lucru este posibil doar daca el isi pastreaza foarte bine calmul. Antrenamentele la sacul de box sunt ideale pentru antrenarea rabdarii si te pot ajuta sa iti dezvolti aceasta virtute.

4. Precizia – si precizia este importanta in box. Este necesar sa lovesti bine si unde trebuie, pentru a fi eficient, in cazul profesionistilor, sau pentru a gasi miscarea oportuna, in situatia in care esti sportiv amator.

5. Anduranta – antrenamentele la sac implica o miscare continua, intensa, care iti va solicita fiecare grupa de muschi. Sacul te ajuta sa transpiri si sa iti definesti musculatura, prin intermediul antrenamentelor intense pe care ti le permite, indiferent de nivelul fizic la care te afli!

Acestea sunt abilitatile fizice si mentale pe care antrenamentele la sac te ajuta sa ti le dezvolti. Intra pe Sport-Mag.ro, acolo unde gasesti cele mai bune modele de sac de box, din care poti alege o varianta potrivita pentru spatiul tau de antrenament.