In functie de ce criteriu alegi un implant dentar: pret sau calitate?

Cu siguranta un implant dentar este solutia optima pentru inlocuirea unui dintre pierdut. El este o piesa din titan, zirconiu sau alt material 100% biocompatibil cu organismul uman, care tine loc de radacina a dintilor.
Acest tip de tratament are roluri importante prntru organismul si aspectul tau. El imbunatateste in mod evident aspectul estetic, opreste atrofierea osului, previne retractia gingiei si ofera posibilitatea unor proteze dentare fixe pe implanturi.
Cand observi ca ai probleme cu sanatatea orala, nu sta pe ganduri si apeleaza la un consult de specialitate la clinica stomatologica Dental Premier. Astfel, te vei bucura de un implant dentar pret de o viata intreaga, care iti va reintregi zambetul si stima de sine. Cand stii ca dantura ta este pusa la punct, nu iti mai este teama sa te afisezi in societate si nu te mai sperie eventualele prejudecati din partea oamenilor din jur.

Alegi pret sau calitate?

Sigur te-ai intrebat, in contextul in care a fost nevoie sa apelezi la o clinica stomatologica, cat costa un implant. Inainte sa iti faci o parere despre costurile acestui tratament, trebuie sa stii ce reflecta si de ce aspecte tin acestea.
Pentru rezultate cat mai eficiente si pentru a te bucura de un implant dentar pret de multi ani, este nevoie sa apelezi la o clinica si la un medic cu o experienta vasta in domeniu. Stomatologul face echipa cu tehnicianul dentar care va realiza lucrarea ta. Un implant realizat de un tehnician foarte bun, care foloseste aparatura de ultima generatie, va avea si un pret pe masura.

implant dentar pret

In mod firesc, experienta si profesionalismul se vor reflecta in costul tratamentului. In general, cand vorbim de implant dentar pret, exista o formula de calcul standard: costul implantului propriu-zis + pretul bontului protetic + pretul coroanei dentare care se fixeaza prin bontul protetic.
Dar, la aceste preturi pot aparea si alte costuri suplimentare, in functie de starea ta de sanatate. Daca vei avea nevoie de investigatii radiologice, analize sau alte interventii chirurgicale, cu siguranta se vor adauga alti bani la pretul intial.
Un alt factor important, atunci cand vine vorba de implant dentar pret, este reprezentat de calitatea materialului din care acesta este realizat. Poti alege unul low-cost, insa un implant de calitate, in spatele caruia stau ani de cercetare si studii, iti ofera siguranta unei prinderi trainice pe os, care va face ca lucrarea sa reziste mai mult in timp.
La capitolul implant dentar pret, locul din care iti lipseste dintele este important. De regula, lucrarile din zona dintilor din fata costa mai mult, pentru ca sunt folosite elemente personalizate in functie de cazul respectiv. Orice element personalizat va face ca pretul final sa creasca. Pentru ca se pot folosi componente standardizate, implanturile pentru dintii din spate pot costa mai putin.
Asadar, inainte sa iei o decizie cu privire la acest tratament, trebuie sa te gandesti la un raport pret-calitate excelent, deoarece este in joc sanatatea si bunastarea ta. Un pret mai mic nu inseamna neaparat si servicii bune. Nu te gandi doar la costuri, ci tine cont de materialele folosite, de experienta medicilor si a clinicii, de profesionalismul, seriozitatea si promptitudinea cu care esti tratat.
Cand vine vorba de implant dentar pret, pune costul pe locul doi si focuseaza-te pe calitate, astfel incat sa ai parte de cele mai bune rezultate!