Motopompa pe benzina o investie sigura si puternica

In fiecare gospodarie sau exploatatie agricola, gestionarea apei este esentiala pentru a asigura o functionare eficienta. Motopompa pe benzina reprezinta o solutie versatila si puternica pentru a face fata nevoilor tale de apa in diverse situatii. .

Motopompa pe benzina este un echipament esential atat pentru gospodariile de la tara, cat si pentru agricultori. Datorita faptului ca functioneaza cu ajutorul unui motor pe benzina, aceasta nu necesita o sursa externa de alimentare cu curent electric. Acest lucru o face ideala pentru zonele rurale in care accesul la energie electrica poate fi limitat sau inexistent. Motopompa pe benzina poate fi utilizata pentru o varietate de scopuri, cum ar fi irigarea gradinilor, alimentarea cu apa a culturilor, drenarea apei in zonele inundate sau stropirea terenurilor.

Motopompa Benzina 2″ 6.5 CP Gospodarul Profesionist GP-20A oferita de magazinul regalfermierul.ro este un model de inalta calitate si performanta. Aceasta motopompa este proiectata pentru a oferi o pornire usoara si fiabilitate in utilizare. Avand un design compact si usor, este usor de manevrat si de transportat in diverse locatii. Un aspect important al acestei motopompe este alerta nivelului de ulei, care asigura protectia si siguranta motorului. De asemenea, beneficiind de o pompa din aliaj de aluminiu, acest model este durabil si rezistent la coroziune.

– Pornire usoara: Cu ajutorul sistemului de pornire usoara, motopompa poate fi pusa in functiune rapid si fara efort suplimentar.

– Compact si usor: Designul compact si greutatea redusa fac ca aceasta motopompa sa fie portabila si usor de manevrat in diverse situatii.

– Consum redus de benzina:

Eficienta motorului permite un consum redus de benzina, economisind astfel costurile operationale.

– Alerta nivel ulei: Functia de alerta a nivelului de ulei asigura protectia motorului si prelungeste durata de viata a motopompei.

– Pompa din aliaj de aluminiu: Pompa rezistenta din aliaj de aluminiu asigura durabilitatea si functionarea fiabila a echipamentului, chiar si in conditii dificile.

Specificatii tehnice pentru modelul Motopompa Benzina 2″ 6.5 CP Gospodarul Profesionist GP-20A:

– Putere: 6.5 CP

– Tip motor: 4 timpi

– Capacitate cilindrica: 196cc

– Debit maxim: 30000 L/h

– Inaltime maxima de livrare: 28m

– Adancime maxima de absortie: 8m

– Racordare: 2″

– Capacitate rezervor: 3.6L

– Greutate: 26kg

Utilizarea corecta a unei motopompe este esentiala pentru obtinerea performantelor optime si pentru prevenirea oricaror probleme. Iata cativa pasi simpli pentru a utiliza eficient o motopompa:

  1. Pregatirea motopompei:

– Verifica nivelul de ulei al motorului conform instructiunilor furnizate de producator. Asigura-te ca nivelul de ulei este adecvat pentru o functionare corecta si durabila a motorului.

– Verifica nivelul de combustibil in rezervor si asigura-te ca este suficient pentru a-ti indeplini nevoile.

  1. Pregatirea locului de instalare:

– Alege un loc stabil si nivelat pentru amplasarea motopompei. Asigura-te ca exista spatiu suficient pentru o ventilatie adecvata si pentru a evita obstructiile in jurul pompei.

  1. Conectarea furtunului de aspiratie:

– Conecteaza furtunul de aspiratie la partea de aspiratie a motopompei. Asigura-te ca furtunul este sigur si etans pentru a evita scurgerile de apa.

– Plaseaza capatul furtunului de aspiratie in sursa de apa, asigurandu-te ca este complet scufundat si ca nu exista obstructii care sa impiedice absortia apei.

  1. Conectarea furtunului de alimentare:

– Conecteaza furtunul de livrare la partea de livrare a motopompei. Asigura-te ca furtunul este bine fixat si etans pentru a evita pierderile de apa.

  1. Pornirea motopompei:

– Verifica daca comutatorul de alimentare este in pozitia OFF (oprit).

– Deschide robinetul de combustibil si apasa pe bulbul de combustibil pentru a umple carburatorul cu benzina.

– Impinge comutatorul de pornire in pozitia ON (pornit).

– Trage de snurul de pornire cu o miscare rapida si viguroasa pentru a porni motorul. Daca motorul nu porneste imediat, repeta acesti pasi.

– Lasa motorul sa se incalzeasca timp de cateva minute inainte de a incepe pomparea apei.

  1. Pomparea apei:

– Dupa ce motorul s-a incalzit, poti incepe pomparea apei.

– Deschide robinetul de aspiratie pentru a permite fluxul de apa in motopompa.

– Dupa ce apa incepe sa curga in mod constant prin furtunul de livrare, poti ajusta debitul de apa utilizand robinetul de control al fluxului.

  1. Oprirea motopompei:

– Inchide robinetul de aspiratie si apoi robinetul de combustibil pentru a opri alimentarea cu apa si combustibil.

– Mutacomutatorul de alimentare in pozitia OFF (oprit).

– Lasa motorul sa se raceasca inainte de a depozita motopompa intr-un loc sigur si uscat.

Pe langa pasii mentionati mai sus, iata cateva sfaturi suplimentare pentru a utiliza motopompa in mod eficient:

Verifica periodic furtunurile si conexiunile pentru a asigura etanseitatea si pentru a evita scurgerile de apa.

In cazul in care motopompa functioneaza intr-un mediu cu apa murdara sau cu particule solide, poti utiliza un filtru de apa pentru a preveni deteriorarea pompei sau avarierea sistemului.

Nu lasa motopompa sa functioneze in gol sau sa functioneze continuu fara a furniza apa. Acest lucru poate duce la supraincalzirea motorului sau la deteriorarea componentelor interne.

Inainte de a depozita motopompa pentru o perioada lunga de timp, asigura-te ca ai scurs complet apa din sistem si ca ai curatat pompa si furtunurile de orice reziduuri sau particule.

Respecta intotdeauna regulile de siguranta si utilizeaza echipament de protectie adecvat, cum ar fi manusi si ochelari de protectie, in timpul manipularii motopompei.

Este important sa consulti intotdeauna manualul de utilizare furnizat de producator pentru a te asigura ca urmezi instructiunile specifice pentru modelul tau de motopompa. Respectarea indrumarilor de utilizare si intretinere va asigura performanta optima si durabilitatea motopompei tale.

Motopompa Benzina 2″ 6.5 CP Gospodarul Profesionist GP-20A este un echipament indispensabil pentru a gestiona eficient apa in gospodariile si exploatatiile agricole. Cu caracteristici precum pornirea usoara, compactitatea si alerta nivelului de ulei, aceasta motopompa ofera performanta si fiabilitate in utilizare. Avand o constructie durabila si o pompa din aliaj de aluminiu, acest model asigura o functionare de lunga durata si rezistenta la coroziune. Achizitionand Motopompa Benzina 2″ 6.5 CP Gospodarul Profesionist GP-20A de la magazinul regalfermierul.ro, vei avea parte de un partener de incredere in satisfacerea nevoilor tale de apa. Nu rata oportunitatea de a deveni un gospodar profesionist cu ajutorul acestei motopompe de inalta calitate!