O scoala de dans este benefica pentru copii

Exista multe motive pentru care parintii aleg sa-si inscrie copiii la cursuri de dans – pentru beneficiile pentru sanatate, pentru a-si extinde creativitatea sau pur si simplu pentru ca iubesc arta dansului. Cursurile de dans pot invata un copil increderea-n sine, autodisciplina, echilibrul si gratia. Cel mai important, cursurile de dans sunt distractive!

Credeti sau nu, cursurile de dans va pot ajuta copilul sa dezvolte abilitati de lucru si de invatare care il vor ajuta sa-l pregateasca pentru succesul intregii vieti. Iata cateva dintre beneficiile noastre preferate ale cursurilor de dans:

Imbunatateste sanatatea fizica

Dansul este o forma excelenta de exercitiu, iar dragostea pentru dans de la o varsta frageda poate ajuta copiii sa ramana activi pe masura ce devin adulti. Cursurile de dans pot creste flexibilitatea, gama de miscare, puterea fizica si rezistenta copilului vostru. Pe langa promovarea sanatatii generale, dezvoltarea imbunatatita in aceste domenii poate ajuta copiii sa faca sport si alte activitati la scoala si nu numai. Dupa cum am mentionat la inceput, aceasta este o modalitate distractiva de a-ti pune copilul in forma fara ca el sa stie. Ii mentine activi si implicati si ii asigura ca vor fi in forma si in cea mai buna forma posibila. Dansul de la o varsta frageda este o activitate distractiva, dar ei vor simti imbunatatirea fizica in ei insisi: de aceea promovarea activa a dansului este atat de utila pentru a crea un precedent cu privire la importanta fitnessului.

Imbunatateste dezvoltarea emotionala

Cand copilul tau experimenteaza bucuria de a dansa, el sau ea invata cum sa se exprime intr-un mod care este benefic pentru sanatatea sa fizica si mentala. Aceasta expresie ofera o iesire structurata pentru o eliberare fizica si emotionala sanatoasa care ajuta la dezvoltarea maturitatii emotionale. Oferandu-le copiilor libertatea de a-si canaliza emotiile si energiile intr-un mediu sigur, stima de sine si increderea lor vor creste semnificativ.

Incurajeaza socializarea

Dansul este o activitate extrem de sociala. Intr-o clasa de dans, copiii invata sa lucreze ca parte a unei echipe, sa dezvolte un sentiment mai mare de incredere si cooperare si sa-si faca prieteni noi. Cu fiecare clasa, copiii interactioneaza cu ceilalti dansatori din clasa si, de cele mai multe ori, dezvolta prietenii pe viata cu acesti dansatori. Prietenii de dans sunt prieteni pentru totdeauna! Orice rutina buna de dans necesita repetare si necesita intelegerea miscarilor partenerului tau. Cu ajutorul acestui lucru in echipa, copilul vostru va fi mult mai aproape sa inteleaga importanta lucrului in echipa impreuna. Munca in echipa este vitala pentru ca orice lucru sa functioneze mai tarziu in viata, asa ca aceasta lectie de viata timpurie poate fi extrem de benefica pe termen lung.

Incurajeaza creativitatea

Indiferent de stil, dansul ii incurajeaza pe copii sa fie mai creativi si sa se exprime in multe feluri. Incurajand creativitatea si imaginatia, copiii invata sa construiasca incredere, relatii eficiente si cum sa gandeasca critic. Copilaria timpurie este cea mai buna perioada pentru dezvoltarea creativitatii, iar solutionarea creativa a problemelor ii va servi copilului vostru toata viata. DanceVision.ro a reusit sa atinga si sa depaseasca cerintele elementare de selectie, fiind o scoala deschisa pentru oricine doreste sa invete!

Imbunatateste dezvoltarea cognitiva

Participarea la cursuri de dans le permite copiilor sa invete autodisciplina si gestionarea timpului. Pe masura ce imbatraneste, dansatorul trebuie sa invete cum sa echilibreze scoala, dansul, activitatile extracurriculare si viata lor sociala. Daruirea, disciplina si concentrarea pe care copiii invata si exerseaza la cursurile de dans sunt abilitati importante de viata care se vor transfera la scoala, la munca si la alte aspecte ale vietii lor. Copilul tau va obtine beneficii uriase  din luarea lectiilor de dans doar din punct de vedere al disciplinei. Acest lucru ii face mai inclinati sa asculte instructiunile, sa nu se astepte intotdeauna la felul lor si sa fie cat mai politicosi pe parcurs.

Nu exista nicio indoiala ca, chiar si cu cei mai buni tutori, a invata cum sa dansezi corect necesita multa munca. De la a invata cum sa body pop intr-o rutina hip-hop pana la stapanirea unor materiale adecvate, clasice de bal, este nevoie de mult timp. Urmand lectii, copilul tau invata dinamica vitala a perseverentei pana cand reuseste.

Pentru orice copil care vrea sa urmeze in mod serios lectii de dans sau care vrea sa inceapa dansul ca o cariera mai tarziu in viata, gasirea formei devreme este vitala. Primii ani de lectii de dans pot insufla un sentiment de performanta si dorinta de a face bine, ceea ce inseamna ca copilul tau se familiarizeaza cu repetarea creste constientizarea miscarilor corpului sau.

Cea mai importanta, insa, este fericirea pe care o va simti copilul tau. Copiii se afla intr-un mediu de invatare distractiv, nu frenetic si cu oameni care sunt la fel ca ei – incepand, curiosi sa invete. In mediul potrivit, poate fi cel mai placut moment al saptamanii pentru un copil care accepta provocarea de a dansa! Cu atat de multe tipuri diferite de dans pe care copiii le pot incerca, ei vor putea testa optiunile pentru a gasi unul de care sa le placa si de care sa profite la maximum. Fie ca este vorba de tap, jazz, balet sau hip-hop, exista cursuri de dans pentru interesele tuturor. Indiferent de stilul de dans, participantii la cursurile de dans pot intalni pe altii cu aceleasi interese pe care le fac si pot lucra impreuna pentru a-si creste si a-si atinge obiectivele.