Piese din dezmembrarile auto

In zilele noastre majoritatea oamenilor prefera piese auto second hand atunci cand isi repara masinile. In acest mod puteti economisi o suma frumoasa de bani, dar este foarte important sa stiti ce alegeti atunci cand cumparati piese de la persoane care se ocupa cu dezmembrari auto. Acelasi lucru este valabil de multe ori si in cazul anvelopelor auto.

Procesul de reparare al masinii poate fi foarte enervant si costisitor. Fiind atat de importanta in viata fiecarui sofer, acesta vrea sa isi repare masina cat mai repede si cat mai ieftin cu putinta. Daca nu va permite bugetul sa achizitionati piese de schimb de la dealeri autorizati, nu va faceti probleme, pentru ca piata este plina de piese auto second hand pentru orice masina.

Cand cumparati piese sau anvelope de vara de la dezmembrari auto trebuie sa stiti exact de ce aveti nevoie si cam cat costa atat noua dar si la mana a doua. Inainte de a bate palma cu cel care vinde, fiti sigur ca este de acord sa va returneze bani in cazul in care acea piesa nu functiuneaza cum trebuie. Daca sunteti multumit de calitatea ei, pastrati legatura cu cel de la care ati cumparat-o pentru situatia in care veti mai avea nevoie de piese, deoarece oamenii de incredere sunt greu de gasit.

Incercati sa aflati cat mai multe detalii despre acea piesa si despre masina de la care provine. Interesati-va de anul de fabricatie, de numarul de kilometri al masinii de provenienta si din ce cauza este vanduta. Daca masina de la care vine piesa a fost implicata intr-un accident, aflati cat de grav a fost acesta. In cazul in care dupa acea avarie, autoturismul cu pricina era doar o gramada de fier vechi, nu faceti acea achizitie.

Pentru piesele de exterior provenite din dezmembrari auto sau din targurile de vanzari auto incercati sa gasiti aceasi culoare. Nu ati vrea ca masina dumneavoastra sa aiba culoarea alba, iar portiera pe care ati cumparat-o sa fie galbena. Bine inteles ca ati putea sa o revopsiti dar nu va arata la fel ca si culoarea originala a masinii plus costul suplimentar.

Acestea sunt doar cateva mici sfaturi care sa va ajute atunci cand aveti nevoie de piese, accesorii  sau cauciucuri auto. Pentru o achizitie mai buna, consultati-va cu un mecanic auto priceput sau chiar luati-l cu dumneavoastra atunci cand mergeti la un service specializat in dezmembrari auto. Aveti grija sa faceti alegerea buna pentru ca o piesa auto la mana a doua defecta nu inseamna doar o investitie proasta. Aceasta va poate pune in pericol siguranta dumneavoastra si a familiei in cazul in care cedeaza in mers si provoaca un accident.

Nu uitati niciodata sa consultati un mecanic care va poate spune daca piesa second hand pe care o cumparati este inca in parmanetrii normali de functionare si conduceti cu maxima prudenta.