Rosé din gama Exuberant, ideal chiar si in sezonul rece

Vinul rosé demisec a crescut mult in ierarhia preferintelor romanilor. Vinurile rosé sunt usoare si versatile, ceea ce presupune ca pot fi servite in nenumarate contexte. De asemenea, acestea reprezinta aditia perfecta oricarei ocazii, de la discutiile lungi pe plaja, la intrunirile cu prietenii si familia si pana la completarea cinei la terasa preferata. Un vin rosé demisec de la Crama Budureasca chiar nu mai are nevoie de prezentare, fiind bine cunoscut printre impatimitii acestei bauturi pentru calitatea sa ridicata.

Vinurile rosé produse de Crama Budureasca sunt obtinute doar din cei mai buni struguri. Soiurile de struguri se bucura de o bogata personalitate astfel ca pot da viata unor vinuri de o calitate superioara, fie se pot ajuta la crearea unor cupaje deosebite. Unul dintre vinurile care are toate sansele sa devina preferatul tau este Rosé din gama Exuberant. In Romania nu sunt multe vinuri rosé care sa aiba o reputatie atat de buna precum cel demisec produs la Crama Budureasca. Acesta a fost obtinut prin gasirea echilibrului perfect intre soiurile de struguri Merlot si Pinot Noir. Acestia au fost presati cu atentie in vederea obtinerii unei culori deosebite, dar si pentru pastrarea aromelor mustului, astfel incat sa permita atingerea ulterioara a fructuozitatii si aromelor pentru care vinul este atat de popular.

Merlot este un cunoscut soi de struguri care se foloseste pentru a produce vinuri rosii si rose de inalta calitate. Acesta rezista foarte bine atat la temperaturi scazute, cat si la seceta, motiv pentru care este cultivat in nenumarate regiuni viticole din toata lumea. Cele mai comune arome ale sale sunt cele de afine, zmeura, ciocolata, cafea, tutun si cidru, fiind foarte intense.

Strugurii de Pinot Noir sunt si ei foarte raspanditi in intreaga lume si dau viata unor vinuri foarte scumpe. In viile Cramei Budureasca strugurii se bucura de conditii prielnice, astfel ca vinul Pinot Noir produs aici indeplineste toate standardele calitatii. Este aromat, devine mai complex in timp si ne incanta prin culoarea sa rosu maroniu.

Astfel, pentru Rosé din gama Exuberant s-a extras tot ce au mai bun de oferit aceste doua soiuri de struguri si s-a obtinut un vin foarte popular, in special la evenimente. Il identificam prin culoarea sa roz pal, iar aromele de prune si cirese gustoase, bine coapte, sunt foarte puternice. Gustul este echilibrat, iar structura complexa, alaturi de aciditatea proaspata fac ca Rosé din gama Exuberant sa fie bautura preferata a multora pe perioada verii. Acesta este un vin elegant, revigorant, usor de baut. Pentru ca experienta gustativa sa fie deplina, este recomandat ca vinul sa fie servit la o temperatura de 8 – 10 grade. Il poti savura alaturi de cei dragi sau in compania unei carti bune.

De asemenea, daca acest vin te-a cucerit atunci poti profita de oferta de nerefuzat pe care ti-am pregatit-o in cadrul magazinului online al Cramei Budureasca. Astfel, la fiecare 5 vinuri din gama Exuberant achizitionate, pe al saselea il primesti din partea casei.