Fără categorie

Sfaturi privind eficiența încălzirii și răcirii locuințelor

Pe măsură ce prețurile la energie cresc, majoritatea proprietarilor sunt îngrijorați de reducerea costurilor de încălzire și răcire. Iată câteva sfaturi pentru a ajuta la menținerea acestor facturi de energie sub control, începând cu termostatul:

 • Protejați termostatul pentru sistemul dvs. de încălzire sau răcire de orice lucru care ar determina o citire falsă. De obicei acesta este setat de firma de service aer conditionat ploiesti. În cazul în care termostatul se află într-un curent de aer, amplasat greșit pe un perete exterior rece sau prea aproape de un registru care produce căldură, precizia acestuia va fi compromisă.
 • Dacă nu veți fi acasă câteva zile, rotiți termostatul la cea mai mică setare. Dacă nu există pericolul înghețării conductelor sau deteriorarea altor obiecte de uz casnic, opriți complet sistemul de încălzire.
 • Instalați un temporizator termostat pentru a economisi combustibil și bani. Temporizatorul poate fi setat pentru a crește și reduce automat temperatura în timpul orelor de vârf și în afara orelor.
 • Evitați reglajele constante ale termostatului, deoarece acestea pot risipi combustibilul. Când intrați în casă după ce termostatul a fost oprit, nu-l setați mai mult decât temperatura dorită. Reglarea termostatului la un nivel foarte ridicat nu va face ca temperatura să atingă nivelul dorit mai repede.
 • Reglare a încălzirii pe care ar trebui să o faceți, totuși, este reducerea setării termostatului înainte de a vă culca în fiecare noapte. Reducerea timp de câteva ore poate face o mare diferență în consumul de combustibil.
 • Reduceți setarea termostatului atunci când aveți un grup mare de persoane acasă. Oamenii generează căldură și o petrecere poate crește rapid temperatura.
 • În continuare, vom analiza ajustările pe care le puteți face la ferestre, guri de aerisire și alte părți ale casei pentru a economisi bani la încălzire și răcire.

Ferestre și guri de aerisire

 • Închideți draperiile peste ferestrele mari și ușile de sticlă pentru a forma o barieră împotriva pierderii de căldură în timpul iernii și a câștigului de căldură în timpul verii.
 • Dacă aveți aparate de aer condiționat de cameră, închideți toate orificiile de ventilare ale sistemului de încălzire, astfel încât aerul să nu fie irosit. Acest detaliu trebuie specificat înainte de montarea aparatului de AC de la profesionalii service aer conditionat.
 • Dacă locuința dvs. are camere care sunt rareori sau niciodată utilizate, închideți orificiile de aerisire din aceste camere și închideți ușile de cele mai multe ori. Asigurați-vă că încăperile primesc suficientă căldură pentru a preveni creșterea mucegaiului sau deteriorarea conținutului.
 • Urmați orificiile de aer condiționat ale camerei în sus pentru o mai bună circulație a aerului; aerul rece se instalează în mod natural în jos. La sistemele centrale de aer condiționat, reglați registrele astfel încât aerul să sufle.
 • Asigurați-vă că partea exterioară a unui sistem de aer condiționat nu este în lumina directă a soarelui sau nu este blocată de fluxul de aer liber.
 • Păstrați clapeta de șemineu închisă, cu excepția cazului în care aveți foc. În caz contrar, curenții ascendenți vor aspira aerul încălzit prin coș.