Tehnicile si metodele prin care poate fi protejat un VIP

Intr-o perioada in care internetul are o raspandire tot mai larga la nivel global, au aparut tot mai multi oameni pe care publicul ii cunoaste. Expunerea online, dar si cea in alte forme de media, poate aduce o multime de beneficii pentru oamenii pusi in aceasta situatie, insa vine la pachet si cu riscuri pentru orice VIP.

Ce inseamna VIP? Termenul reprezinta un acronim pentru notiunea de Very Important Person (Persoana Foarte Importanta) si este folosit, in prezent, pentru a defini acei oameni cunoscuti, cu statut de persoana publica. Statutul de VIP este unul detinut nu doar de persoanele care apar la TV si pe internet, ci si cei care au functii publice importante.

Servicii de paza si protectie esentiale pentru un VIP

Din categoria VIP-urilor pot face parte persoane precum liderii politici, influencerii online, celebritatile de la TV, dar si oamenii de afaceri influenti si familiile acestora. Riscurile care exista nu sunt deloc putine, iar majoritatea au in centru actiunile organizatiilor criminale sau ale persoanelor cu intentii negative. Iata cum pot fi evitate aceste riscuri:

Planificare si evaluare

O firma care ofera servicii de paza si protectie pentru VIP-uri va recomanda, inca de la bun inceput, analiza in detaliu a tuturor riscurilor existente in jurul persoanei sau persoanelor care trebuie protejate. Trebuie gasite vulnerabilitatile esentiale, in asa fel incat sa se poata lua masuri clare de combatere a tuturor amenintarilor.

Trebuie planificate foarte bine inclusiv deplasarile, indiferent de natura lor, daca riscul este considerat a fi la un nivel ridicat. In unele cazuri, se impune chiar folosirea unor vehicule blindate sau insotirea masinilor personale de catre escorte antrenate pentru a preveni orice manifestare nociva la adresa sigurantei persoanei protejate.

Monitorizare

Supravegherea este foarte importanta, mai ales la nivelul locuintei persoanelor din aceasta categorie. Trebuie sa existe sisteme de monitorizare video si audio, precum si sisteme de alarma care sa atentioneze agentii de securitate atunci cand apar manifestari care ar putea fi considerate riscuri majore la siguranta persoanei protejate.

Insotire

Agentii de securitate, denumiti si garzi de corp, insotesc VIP-urile atunci cand acestea ies in public. In functie de gradul de risc din jurul lor, VIP-urile pot fi insotite de garzile de corp inclusiv la cumparaturi, dar si atunci cand au aparitii publice sau se deplaseaza la locul de munca, in cazul in care este vorba despre oameni cu functii importante.

Protectie cibernetica

In era internetului, foarte multe dintre informatiile personale si private ale persoanelor importante pot fi vulnerabile. Hackerii sunt mereu interesati sa obtina informatii intime, detalii confidentiale, dar si imagini si clipuri video care ar putea sa compromita imaginea persoanelor publice.

Astfel, se impune implementarea unor servicii de securitate cibernetic, precum utilizarea de sisteme de criptare a datelor, autentificare cu factori multipli pe retelele de socializare si alte mecanisme specifice.

Daca ai statut de VIP si vrei sa beneficiezi de servicii de paza si protectie de cea mai buna calitate, intra pe NiruGuard.ro si afla cum poti sa beneficiezi de sprijinul unor profesionisti experimentati. Acestia sunt specializati in oferirea de solutii personalizate, care te vor ajuta sa te simti in siguranta la fiecare pas.