Trei lucruri pe care trebuie sa le aiba aparatul de aer conditionat in 2021

Ca in fiecare an cand da caldura, cei mai multi oameni incep sa se intereseze de aparate de aer conditionat. Fie au unul vechi si nu mai functioneaza cum trebuie, fie s-au mutat in casa noua si nu au deloc. Cert este ca in fiecare an oferta la modelele de aparate de aer conditionat devine tot mai diversa si mai mare. Sunt insa cateva caracteristici pe care este musai ca apararul de aer conditioant sa le aibe in 2021:

Sa poata fi conectat la Wi-fi

Daca tot ne aflam in era digitala si aproape nimeni nu mai foloseste alte tipuri de telefoane in afara de smarthone, de ce sa nu profitam de acest lucru mai mult ? Daca este o corvoada sa setezi de fiecare data cand vii de afara temperatura pentru aparatul de aer conditionat, exista o modalitate mult mai usora de a face acest lucru. Tot mai multe modele de aparate au incoporata functia de Wi-fi ceea ce inseamna ca poate fi conectat la internet si deci la smartphonul pe care il folosim toata ziua.

Majoritatea aparatelor de aer conditionat Samsung pot fi controlate printr-o aplicatie care se gaseste in Play Store sau App Store. De aceea ele se mai numesc si ‚‚Wi-fi ready’’. Conditia cea mai importanta este sa aveti un router cu o acoperire suficient de buna din casa, astfel incat sa permita controlul aparatului de la distanta.

Sa aibe functia de autocuratare

Daca nu doriti sa va complicati cu curatarea aparatului de aer conditionat, nici nu mai este necesar sa faceti asta. Cele mai noi modele au inclusa functia de auto curatare asadar va puteti interesa pe site-urile de specialitate sau la magazinele de profil. De ce este atat de importanta aceasta functie ? Pentru ca in procesul de a filtra aerul, de a-l raci si de a-l incalzi, aparatul este expus la tot felul de microbi, bacterii, particule de praf. Dupa 1-2 ani de la achizitionare filtrele sunt pline de praf. Acest proces de curatare poate fi efectuat si manual dar functia de autocuratare prelungeste cu siguranta durata de functionare precum si randamentul si in plus vine la pachet si cu confortul garantat.

Sa fie eficient energetic si sa respecte standardele de mediu

Da, grija pentru mediu este la moda si in 2021. Cu siguranta gasirea unor modalitati de trai sustenabile nu va disparea de pe lista de prioritati daca va doriti o viata mai buna si o planeta mai curata.

Un mic pas il reprezinta alegerea unei clase energetice de tip A+++. Daca va veti uita atent pe etichetele atasate aparatelor veti observa doi indicatori marcati cu acronimele SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) si SCOP (Seasonal Coefficent Of Performance). Clasele de tipul A+++ sunt cele mai eficiente pentru consumul de energie pentru racire (marcata cu SEER) si consumul de energie pentru incalzire (marcata cu SCOP).