6 Factori decisivi pentru alegerea unei tablete

Avand in vedere diferentele semnificative pe care le putem gasi astazi in lumea tabletelor, vom dedica acest articol numai dispozitivelor Android si celor care utilizeaza sisteme de operare bazate pe acestea din urma, cum ar fi seria Fire Amazon, in timp ce vom discuta intr-un ghid specific la „cumparati produse care utilizeaza sistemul de operare Microsoft Windows”. Tabletele sunt unele dintre cele mai des cautate laptopuri si au devenit tot mai utile in ultima perioada.

  1. Dimensiuni si greutate

Primele caracteristici care sunt luate in considerare de obicei la evaluarea achizitionarii unei tablete sunt dimensiunea si greutatea acesteia, acesta fiind un dispozitiv portabil. Consideratiile care va pot determina sa preferati o tableta in loc de alta sunt diferite si de cea mai variata natura: de la dimensiunea buzunarelor si a pungilor la confortul subiectiv al unui ecran mai mare sau mai mic.

  1. Conectivitate

Un factor decisiv pentru alegerea tabletei il reprezinta posibilitatea conectarii acestuia nu numai la reteaua Wi-Fi, ci si la alte dispozitive cu care dorim sa partajam fisiere sau sa sincronizam continutul nostru. Acest lucru este posibil atat prin tehnologiile wireless, cat si prin cele fizice.

  1. Software

Atunci cand alegeti tableta, va trebui sa luati in considerare si ce software veti gasi preinstalat, de la sistemul de operare la aplicatiile individuale, care nu pot fi intotdeauna sterse. Primul factor, in special, poate avea un impact semnificativ asupra a ceea ce este posibil cu o tableta si, prin urmare, merita multa atentie.

  1. Ecran si camera

Un factor important in alegerea unei tablete este calitatea ecranului. La evaluarea acestui factor este important sa se ia in considerare doua aspecte: rezolutia suportata de afisaj si tehnologia utilizata pentru constructia panoului. Combinarea acestor doua elemente determina nu numai calitatea vederii, ci si, asa cum vom vedea, greutatea acestui element.

  1. Tehnologie

Tehnologia de constructie a panoului este relevanta atat pentru performanta ecranului, cat si pentru greutatea acestuia. In principiu, exista doua tipuri de panouri montate pe tablete: IPS si AMOLED.

  1. Hardware

Lasam pentru ultimul timp factorul mai pur tehnic care urmeaza sa fie evaluat la achizitionarea unei tablete, care poate fi mai interesant pentru cei care cauta o tableta care este utila si pentru lucru si nu doar pentru a trece timpul. Adunam sub acest factor toate consideratiile privind procesorul, memoria RAM si memoria interna. Procesoarele de astazi ale tabletelor sunt semnificativ diferite de procesoarele pentru notebook-uri si desktop-uri, deoarece principalele cerinte sunt consumarea putina a energiei si generarea extrem de mica a caldurii.  Alegand cele mai bune tablete, vei reusi cu siguranta sa obtii articolul de care ai nevoie pentru browsing, pentru momentele in care vrei doar sa te relaxezi sau pentru zilele in care ai nevoie de ajutor in cautarea informatiilor online. Cumpara tablete de buna calitate si rezultatele vor fi impresionante. Recomandarea noastra este sa cumperi o tableta pe care sa o poti folosi si peste unul sau doi ani fara sa devina invechita, chiar daca pretul este putin mai mare.