Apartament sau casa, care este cea mai buna optiune?

Din nou, la aceasta intrebare se raspunde dupa o analiza a profilului vostru si a familiei voastre. In acest moment, dialogul este esential pentru a gasi cea mai buna solutie pentru toti cei implicati. Ambele alternative ofera avantaje si dezavantaje. Cu toate acestea, apartamentul a castigat din ce in ce mai mult spatiu ca locuinta preferata a romanilor.

Exista mai multi factori, precum cautarea unei mai mari sigurante, a optiunilor de servicii colective si a preturilor mai accesibile, in raport cu condominiul de case inchise. Punctele negative atribuite apartamentelor, precum lipsa spatiului, sunt probleme care pot fi atenuate prin ocuparea corecta a spatiilor, intr-un mod functional si armonios. Ce este un apartament gata de locuit?

Spre deosebire de proprietatea care se afla inca in plan si va fi construita, apartamentul gata de locuit este unul care a fost finalizat recent si ofera persoanei interesate posibilitatea de a-l vizita inainte de a face cumpararea. Acest lucru face alegerea mai usoara, deoarece cumparatorul va avea o idee reala despre cum este proprietatea si va sti exact ce urmeaza sa cumpere.

Inainte de semnarea contractului, rezidentul poate vizita apartamentul si poate cunoaste mediile, structurile si detaliile acestuia. Acest model de apartament are o structura minima astfel incat persoana interesata sa se poata muta. Aceste proprietati au deja instalatii electrice si hidraulice, cu acoperiri, ferestre si usi.

Care sunt avantajele cumpararii unui apartament gata de locuit?

Investitie cu risc scazut

Cumparand un apartament gata facut, reduceti riscul investitiei voastre. Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca puteti vizualiza proprietatea – chiar inainte de a face achizitia – cu vizite la fata locului, care sunt foarte importante si ar trebui facute de mai multe ori, atunci cand este posibil.

Astfel, puteti gasi alternative si modalitati mai bune de a va bucura de spatiu si de a optimiza utilizarea acestora, profitand de iluminarea si ventilatia naturala, precum si creand un decor cu care voi si familia voastra te puteti identifica cel mai bine. Toate acestea trebuie facute cu ajutorul unui profesionist experimentat.

Mutare imediata

Poate cel mai mare avantaj al cumpararii unui apartament gata de locuit este posibilitatea mutarii imediate, fara asteptari mari pana la terminarea lucrarii, pana la urma imobilul este deja disponibil. Astfel, cumpararea unei proprietati gata facute devine si mai buna pentru persoanele si familiile care cauta o posibilitate de mutare rapida in noua lor casa.

Predictibilitatea bugetara

Achizitionarea unui apartament gata confectionat ofera avantajul previzibilitatii in buget, datorita investitiei cu risc mai mic in aceasta achizitie. Aceasta modalitate are avantajul unei valori de intrare mai fluide pentru buzunar, in plus fata de optiunea de a utiliza o parte din credit pentru a face achizitia.

Posibilitatea de a colecta informatii despre proprietate

Colectarea informatiilor despre imobilul ce urmeaza sa fie achizitionat este una dintre cele mai importante etape ale procesului de achizitie, fie in achizitionarea unui apartament finit, fie a unei proprietati care urmeaza sa fie finalizata. Ar trebui sa alegeti constructori si dezvoltatori care au feedback bun pe piata imobiliara, evitand constructorii care nu sunt bine cunoscuti sau care au avut probleme recente cu proiectele lor.

In plus, este necesara o vizita la fata locului, atat de catre cea mai interesata parte, dumneavoastra si familia dumneavoastra, cat si de catre profesionisti, pentru a verifica conditiile proprietatii. A conta pe un bun profesionist in aceste momente va poate ajuta sa scapati de inconveniente si daune.

O buna planificare a spatiului

Deoarece apartamentul va fi deja ocupat in totalitate, dumneavoastra si familia dumneavoastra veti avea o intelegere completa a proprietatii si a modului de ocupare si modificare – daca este necesar, schimbati totul. Aceste modificari, nu intotdeauna necesare, dar pot fi indicate pentru noua proprietate. Din nou, este recomandat sa angajati un profesionist calificat care sa va ajute in acest sens.

Cum functioneaza cumpararea unui apartament gata de locuit?

Cumpararea unui apartament gata de locuit este, de obicei, o alternativa aleasa de cei care nu vor sa-si faca griji pentru construirea cladirii. In plus, unul dintre avantajele achizitionarii unei proprietati gata facute este ca mutarea se poate face aproape imediat.

Cu toate acestea, acest tip de tranzactie este mai birocratic, in principal din cauza procedurilor notariale. Pe de alta parte, toata documentatia necesara ofera mai multa securitate pentru afacere. Pentru a cumpara un apartament gata de locuit, cumparatorul trebuie, de asemenea, sa aiba la indemana o suma suficienta pentru a oferi avansul.

Restul, aproximativ 70% din valoare, trebuie achizitionat prin finantare. Intrucat proprietatea este deja construita, este mai simplu pentru banci si institutii financiare sa o evalueze si sa elibereze suma solicitata de cumparator. Dupa ce toata documentatia este livrata si analizata, contractul este eliberat spre semnare, iar cel interesat se poate muta.

De ce sa va bazati pe o firma specializata pentru a cumpara un apartament gata de locuit?

Dupa cum am mentionat deja, uneori, a avea profesionisti calificati de la imobiliare Craiova este de o importanta capitala atunci cand achizitionati o proprietate. Oricine crede ca angajarea profesionistilor implica doar costuri se inseala. De fapt, angajarea de profesionisti calificati reduce posibilitatea de eroare, deoarece acestia vor putea indica alternativa care se potriveste cel mai bine bugetului si profilului cumparatorului.

Merita sa luati in considerare angajarea unei companii specializate care sa va indrume prin acest proces, indrumandu-va pe voi si familia voastra catre visul unei camin bun si protejandu-va visul, cum ar fi asistarea in contractarea asigurarilor. Fie ca investitie, fie pentru a gasi o noua locuinta, achizitionarea unui apartament gata de locuit este o optiune valabila, care ar trebui sa fie atent luata in considerare si analizata de catre dumneavoastra impreuna cu familia!