Azile de batrani Bucuresti ofera servicii de top

Bunicii si-au facut datoria cu prisosinta catre tara. Ei sunt cei care au construit edificii si putin din societatea actuala, au adus pe lume copii pe care i-au crescut si educat, apoi s-au ocupat de nepoti, au muncit pentru o casa si pentru o cariera, apoi pentru o pensie..

Batranetea vine tip-tip sau dintr-odata si starea de spirit se schimba total. Batranul acuza dureri de spate si de picioare. Ii este din ce in ce mai greu sa urce sau sa coboare scari si sa duca greutati in mana. Constata ca nimic nu mai este cum a fost. Puterea de concentrare scade, tinerea de minte la fel, se straduieste sa munceasca, dar treburi pe care le facea in 3 ore, acum le face intr-o zi.

In baie, el nu mai tine cu siguranta dusul si mana parca nu mai ajunge pe spate. La inceput bunicul neaga. Nu isi doreste sa vada cei din jur ca este neajutorat. Apoi simte din ce in ce mai mult ca are nevoie de ajutor, dar se teme sa il ceara.

De ce se tem batranii? Pentru ca nu stiu ca exista azile de batrani in Bucuresti care le ofera servicii de top. Ei nu mai pot fi lasati singuri in casa pentru ca se expun unor pericole mari si ii expun pe ceilalti. De pilda, bunicul a fost la baie si a lasat apa sa curga in cada, fiindca doreste sa se rasfete ca pe vremuri. Apoi a iesit. A vazut ca nu are paine si a coborat sa cumpere, uitand de apa care curge cu putere in baie. La intoarcere gaseste apartamentul inundat si vine si vecinul de la etajul inferior nervos sa ii bata obrazul. Cu asemenea lucruri nu este de glumit.

Tigaia cu uleiul incins pentru prajitul unui ou sau al cartofilor este uitata pe aragaz pana ia foc.

Se poate ca bunicul sa depuna eforturi supraomenesti si asemenea episoade sa nu aiba loc. Vine vremea insa cand nu se va putea ridica din pat, iar discutand deschis, copiii nu isi pot lasa serviciul, sa vina sa aiba grija de el. Varsta, lipsa de putere, frustrarile ii fac pe batrani circumspecti. Se simt spionati, nedreptatiti si neintelesi, de aceea este bine sa fie ingrijiti de personal cu pregatire de specialitate. Ce inseamna acest lucru?

Ce se face apartinatorul care nu stie sa schimbe sau sa puna corect un pampars unui adult, care nu stie sa comunice adecvat cu un batran bolnav si sa il incurajeze? Cine a mai lucrat cu asemenea persoane stie cum sa evite situatiile conflictuale, aparitia ranilor  pe corpul batranului imobilizat si o multime de secrete care sa faciliteze ingrijirea.

In absenta patului special, apartinatorii neinitiati se pot trezi cu grave probleme la coloana. Un batran reprezinta o bogatie pentru o familie de aceea trebuie sa fie ingrijit cum se cuvine, apreciat pentru tot ceea ce a facut si respectat.

Exista azile batrani Bucuresti unde bunicii se simt ca in concediu si au senzatia ca si-au marit familia pentru ca acolo exista o familie mare: familia rezidentilor si a personalului care ii ingrijeste.

La un asemenea nivel se ajunge putin cate putin, in timp, construind o relatie bazata pe incredere. In cei 8 ani au trecut pe aici mii de bunici care au fost multumiti pe deplin, iar apartinatorii au simtit ca si-au indeplinit datoria morala.

Numarul de locuri de la azil a crescut in functie de cereri care au crescut si ele, asa incat in prezent sunt 150 de paturi. Cazarea se poate face in camere cu doua paturi sau in camere cu un pat, in functie de dorinta apartinatorilor si de posibilitatile financiare.

De confort se bucura toti rezidentii din acest azil, fiindca au la dispozitie:

-televizor, telefon si conexiune la internet in fiecare camera;

-biblioteca plina cu sute de volume interesante din toate domeniile;

-sala de gimnastica medicala plina de aparate pentru bunicii care au nevoie de exercitii de recuperare, dar si pentru cei care doresc sa se mentina in forma;

-gradina de 3 000 de m.p prin care se pot face plimbari zilnice;

-lifturi moderne si silentioase;

-20 de medici care fac consultatii in mod  regulat pentru depistarea eventualelor probleme ale rezidentilor.

-restaurant cu sala de mese in care se gateste excelent;

-servicii personalizate pentru cei care isi doresc intotdeauna ceva mai mult decat majoritatea.

Aici, bunicului i se face menajul complet si nu ii va lipsi nimic. Vara va avea racoare in camere, iar iarna caldura necesara, in timp ce in tot caminul va fi la fel de curat ca in farmacie tot timpul. Bunicii sunt tinuti departe de aglomeratie, de efort, de singuratate si ingrijorari, factori care le scurteaza zilele. La azilul de batrani prezentat mai sus, bunicul va avea cu cine vorbi, va fi ingrijit cu maxima atentie si nu se va mai simti neglijat.

Rezidentii care au nevoie sunt ajutati si la masa si la baie, in acest loc nimeni nu este singur. Apartinatorii pot veni in vizita oricand si pot sta de vorba cu parintii si bunicii lor,  sa se asigure ca totul este ok.

Se pot face vizite si inainte de aducerea unei persoane dragi, iar vizita va linisti pe toata lumea, fiindca in fata confortului si a curateniei propunerea va fi primita cu entuziasm.

Azilul acesta este de top, fiindca a fost pus la punct pentru o persoana draga si iubita. Fondatoarea lui s-a gandit sa le ofere tuturor bunicilor ce este mai bun, adica tot ce aputut sa ofere si celor din familia  sa.