Cand sa incepeti cursurile cu cel mic?

Nu este niciodata prea devreme pentru a incepe, cursuri de inot cu cel mic, beneficiile inotului in piscina cresc daca sportul este practicat de mic copil. Daca copilul este introdus in inot in primele luni de viata, intre 3 si 6 luni, efectele pozitive sunt multiple. Datorita miscarilor practicate in apa, articulatiile si muschii sunt intarite, iar inima pompeaza mai bine sangele. Prin urmare, incurajarea unui copil mic sa ia parte la o astfel de activitate este probabil cea mai buna modalitate de a promova dezvoltarea sa mentala si fizica.

Daca va dati seama ca, copilul vostru nu se simte bine in piscina si nu-si poate invinge frica de apa, nu-l fortati sub nicio forma, deoarece traumatizarea lui ar putea compromite grav relatia sa viitoare cu apa.

Actionati treptat, stabilind obiective mici, cum ar fi sa se joace in apa putin adanca, si folositi diverse mijloace de sprijin care ii pot insufla incredere. Pe piata exista multe obiecte care va pot ajuta sa va puneti copilul in contact cu apa, de exemplu, tuburi care il ajuta sa se mentina pe linia de plutire sau placi rigide, pana la gogosi super colorate in forma de unicorn sau de masina de curse.  Daca le-ai incercat pe toate, dar constati ca tot nu-i place sa inoate sau este literalmente ingrozit sa sara intr-o cada plina cu apa, sau intr-o piscina de mici dimensiuni, nu-ti face griji, poate relua lectiile in viitor. Intre timp, concentrati-va pe alte sporturi care ar putea fi mai satisfacatoare pentru amandoi.

Inotul duce la dezvoltarea muschilor

Spre deosebire de alte sporturi, cum ar fi tenisul,  care dezvolta anumite grupe musculare mai mult decat altele sau risca sa suprasolicite spatele, cum ar fi calaria, inotul duce la o dezvoltare echilibrata a muschilor. Sarcina de lucru este distribuita in mod egal pe tot corpul, asigurand o crestere armonioasa.

Imbunatateste concentrarea

Adesea, copiii se straduiesc sa se concentreze la efectuarea temelor, din cauza lipsei de interes sau a prea multor distrageri din cauza zgomotului sau a social media. Inotul necesita multa coordonare, nu doar fizica, ci si mentala. Ne concentram pe miscarea picioarelor, a bratelor si pe controlul respiratiei, ceea ce nu lasa prea mult loc pentru a ne concentra pe alte ganduri. Ca urmare, copiii se concentreaza pe imbunatatirea performantelor lor sportive si incep sa vada rezultate bune, realizand ca concentrarea chiar face diferenta in ceea ce priveste capacitatea de a atinge un obiectiv.

Creste energia

S-ar putea sa vi se para ciudat ca inotul poate atat sa imbunatateasca somnul, cat si sa creasca energia, dar chiar asa este. Atunci cand copilul tau sta toata ziua si se joaca la calculator sau se uita la seriale la televizor, pare ca nu are niciun stimulent sau ca nu-i pasa sa faca altceva, dar, daca il pui sa se miste putin, vei vedea ca va dori adesea sa se implice in activitati mai active si mai miscatoare. Daca copilul vostru este un copil lenes si nu-i place sportul, va sugeram cateva activitati si sporturi pentru copiii lenesi.