Cum iti poti incalzi casa intr-un mod cat mai eco?

Nu disperati – va puteti mentine cald si, in acelasi timp, sa fiti prietenos cu mediul. Iata cum sa o faci in aceasta iarna. Este in natura umana sa urmareasca confortul. Iarna, asta inseamna adesea sa scoti cizmele Ugg, sa faci oale mari de supa si sa pornesti incalzitorul.

Dar stiai ca o mare parte din caldura generata de incalzirea din casa nu ramane de fapt acolo unde vrei? Cladirile pierd caldura prin ferestre, prin fisurile din jurul usilor, in spatiul tavanului si chiar prin peretii solizi.

Aceasta este o veste proasta nu numai pentru tine si factura de energie, ci si pentru mediu. Consumul ridicat de energie electrica asociat cu incalzirea caselor iarna contribuie la emisiile de gaze cu efect de sera si la incalzirea globala.

Instaleaza o centrala buna

Un prim pas ar fi sa instalezi o centrala de  buna calitate in casa. Pe Blubox.ro poti gasi mai multe astfel de produse pe care sa le alegi corect pentru casa ta. Daca nu stii exact cum sa faci, poti opta pentru discutia cu un consultant. Poti opta pentru o centrala in condensatie care te va ajuta sa ai caldura in timp ce consumi mai putin si ramai mai prietenos cu mediul. Ideea este sa poti alege cele mai bune solutii pentru tine si sa te bucuri de toate avantajele pe care le poti obtine de la produsele moderne astfel incat sa nu cheltuiesti foarte mult pe incalzire si sa nu iti sacrifici nici confortul.

 Lasa soarele sa intre

Cel mai simplu mod de a elimina frigul din gospodarie este sa lasi lumina soarelui sa intre. In iarna, soarele sta jos pe cerul nordic. Indepartarea copacilor care intuneca si deschiderea jaluzelelor si a draperiilor din partea de nord a casei va oferi un mecanism natural de incalzire – si va lumina casa mai bine.

 Fa alegeri inteligente

Pentru a spori efectele soarelui, asigurati-va ca incalzirea pe care o utilizati este eficienta – adica ofera caldura fara costuri economice si ecologice ridicate. Cerceteaza cat mai mult – exista o multime de informatii si sfaturi despre alegerea celui mai bun incalzitor pentru nevoile proprii si modalitati de a imbunatati eficienta incalzirii in casa.

Construiti cu eficienta in minte

Daca aveti norocul sa construiti sau sa renovati o casa, aveti ocazia sa configurati eficienta energetica in timpul procesului de proiectare. De asemenea, ai putea lua in considerare instalarea de panouri solare ca o modalitate regenerabila de a genera energie electrica pentru incalzire si alte activitati in casa ta.

Pastrati caldura inauntru

Reduceti cantitatea de caldura pierduta din casa instaland o izolatie buna pentru pereti si tavan si folositi jaluzele sau perdele eficiente la ferestre care nu capteaza lumina soarelui. Protectiile bune de moda veche care se aseaza in partea inferioara a usilor sunt, de asemenea, eficiente.

Avand in vedere aceste sfaturi, nu trebuie sa stai si sa ingheti in lunile de iarna, pentru ca ai solutii care sa te ajute sa te simti bine in propria casa.