Cum sa-ti faci o manichiura chiar la tine acasa

Considerată cândva un lux, manichiura este acum o necesitate zilnică pentru femeile din ziua de azi. Cuvântul manichiură își are originile în limba latină provine din combinația a două cuvinte, „Manus” și „cura”; „Manus”, însemnând mână, unde „cura” înseamnă îngrijire. Manichiura regulată poate face cu adevărat minuni pentru mâna cuiva. Pentru a vă păstra mâinile bine îngrijite, curate și atractive, investiți într-un set de instrumente de manichiură și învățați cum să vă faceți manichiura chiar acasă cu aceste sfaturi simple de manichiură!

Orice manichiură ar începe prin îndepărtarea lacului și a culorii vechi. Primul sfat de manichiură ar fi tăierea, tăierea și pilirea unghiilor într-o formă care să completeze mâinile și degetele. O placă de șmirghel cu două fețe este ideală pentru pilirea unghiilor; este o opțiune mai bună decât tradiționalul pilitor metalic datorită flexibilității sale. Un sfat de manichiură pentru limare ar fi să le limați cu atenție și să nu le limați într-o măsură care le-ar putea face slabe și predispuse la rupere.

Multe manichiuriste profesioniste încearcă, de asemenea, să șlefuiască vârful unghiei într-o curbă care ar putea ajuta la completarea curburii cuticulei! Nu uitați să păstrați unghiile plate și netede în jurul marginilor pentru a termina cu un aspect îngrijit și atractiv.

Un sfat de manichiură îngrijit ar fi să vă asigurați că vă înmuiați unghiile într-un castron cu apă caldă și adăugați în el puțină sare, ulei parfumat sau chiar detergent pentru unghii, astfel încât unghiile să fie moi și ușor de lucrat.

Unghiile trebuie curățate temeinic cu ajutorul unui bețișor de bumbac sau al unui bețișor de portocală. Cuticulele pot fi înmuiate cu ajutorul cremei pentru cuticule sau a cremei de masaj pentru mâini, astfel încât tăierea cuticulelor vă va fi mai ușoară, deoarece cuticulele sunt înmuiate și împinse înapoi, curățarea excesului de piele moartă devine mai ușoară.

Se aplică apoi un strat de bază pe unghii, acesta funcționează ca un strat perfect pentru aplicarea ojei. După ce te asiguri că stratul de bază este uscat, este timpul pentru culoarea ta preferată de unghii. Asigurați-vă că aplicați culoarea în 3 mișcări și lăsați-o să se usuce bine înainte de a aplica un al doilea strat.

Un sfat grozav pentru manichiură pentru a da unghiilor tale o notă profesională cumpără-ți un topcoat sau un sigilant, acesta se aplică pe unghii în timpul unei manichiuri profesionale, acest tip de ojă transparentă ajută la minimizarea crăpării și ciobiturii unghiilor.

Dacă nu ai o trusă de manichiură, cumpără-ți una chiar astăzi – elementele esențiale dintr-o trusă de manichiură sunt dizolvantul de lac de unghii, tampoane de vată, pilitor de unghii/placă de unghii, un băț de lemn cunoscut sub numele de băț portocaliu pentru a împinge cuticulele înapoi. Nu uitați să cumpărați produse de înaltă calitate pentru ca acestea să dureze!