Nevoia oamenilor de a se asigura se vede cel mai bine la trecerile de pietoni sau la trecerile de cale ferata care nu sunt prevazute cu bariera. In acele locuri marcate ca fiind periculoase, omul se opreste, se uita in stanga, se uita in dreapta si numai dupa ce este sigur ca nu este niciun pericol real traverseaza.
Acelea sunt pericole care se vad si de care omul prevazator se poate feri. Traficul este infernal chiar si in micile orase, fiindca oamenii alearga asemenea furnicilor sa stranga, sa isi rezolve problemele.
Tocmai de aceea, cand anumite persoane risca si trec prin locuri nepermise printre masini, daca sunt vazute de fortele de ordine primesc amenzi. In plus, ele pot fi lovite oricand de masinile care trec in viteza, iar acest lucru se poate incheia trist cu spitalizari, cu imobilizari in scaunul cu rotile sau cu decese.
Toate acestea se intampla din cauza grabei si a lipsei de precautie.
Lucrurile nu pot fi tratate cu usurinta, cand este in joc propria viata si sanatate sau sanatatea, bunurile si vietile semenilor.
Din pacate, in viata nu este ca la semafor sau ca la trecerile de pietoni, sa se poata opri lumea si sa fie atenta la pericolele care nu se vad.
In viata sunt pericole care nu se vad, care nu pot fi anticipate sau chiar daca se primeste ro alert pe telefon, nu mai este timp de fugit sau de pus bunurile la adapost pentru ca furtuna este deja in oras.
Ce pot face toti acesti oameni panditi de pericole? Sunt intelepti, dar sunt fragili si cu siguranta ca numai inteligenta ii ajuta sa scape de toate relele din lume care se pot intampla!
Solutia valabila o reprezinta asigurari mediate de Prestigeasig, unul dintre brokerii puternici de asigurari din tara.
Dar care sunt cele mai mari pericole pentru un om si bunurile sale?
- Boli grave produse de virusi si bacterii agresivi care nu se vad sau accidente grave care pot cauza moarte. Astazi omul merge pe strada zambind, sta la masa cu prietenii, ridicand paharul de sampanie fericit, in timp ce face urari, iar maine nu se poate ridica din pat sau este bagat de urgenta in sala de operatii. Ce face persoana respectiva daca nu a strans bani pentru spital, cum obisnuiau batranii?
Ajunge asigurarea de sanatate de la serviciu? Omul care doreste sa fie bine ingrijit, sa se insanatoseasca rapid, isi face asigurare de sanatate. Isi datoreaza acest lucru si il datoreaza si celor dragi care depind de el (copiilor in special). Asigurarile de viata si de calatorie sunt valabile dincolo de granitele tarii si trebuie sa fie facute de catre cei care calatoresc sau lucreaza in strainatate.
- Factorii externi care produc accidentele. Poate fi o masina, un obiect greu care cade pe picior, un tavan al unui hotel care pica peste persoana respectiva si o raneste.
- Factorii de mediu. Furtunile, caderile masive de zapada, alunecarile de teren pot distruge intr-o clipa bunurile omului de parca ar fi niste jucarii. Cand strazile orasului se umplu de multa apa care vine cu viteza, masinile sunt purtate de valuri de parca ar fi de jucarie. Uneori si casele care se inalta marete sunt facute una cu pamantul.
Oamenii vad, dar nu le vine sa creada cat de distrugatoare este forta naturii. Cand pamantul aluneca, casa poate fi inghitita intr-o clipa de gaura cascata sub el. Se pot face asigurari impotriva naturii distrugatoare? Nu! Se pot face insa asigurari pentru bunurile afectate de inundatii, tunete, fulgere, vant puternic, alunecari de terenuri, cutremure si caderi masive de zapada. Se pot proteja culturile de grindina si de seceta. Zilele trecute, o masina care a luat foc in trafic a distrus cateva hectare de cereale care au luat foc la randul lor.
Ce bine ar fi fost ca si posesorul masinii, dar si proprietarul lanului de grau sa fi avut asigurari: primul CASCO, al doilea asigurare agricola!
Asigurarea nu poate preveni incidentele, facand masina sa nu ia foc si lanul copt sa nu se aprinda, dar ofera acea mana de ajutor necesara pagubitului sa nu simta lovitura naucitoare. Suma pe care o primeste posesorul masinii poate fi o treime sau jumatate din pretul masinii care o va inlocui pe cea arsa. Asigurarea primita de fermier ii va permite sa plateasca oamenii care au lucrat pentru el, fiindca asa este onest, sa isi achite ratele facute pentru utilaje, pe care urma sa le plateasca dupa ce vindea cerealele si sa supravietuiasca.
Un ajutor cat de mic conteaza. Persoana careia i-a ars casa va tine minte hainele oferite de vecini, materialele de constructie primite de la primarie si pe cei veniti sa participe la reconstructie.
In viata, oamenii care doresc sa progreseze trebuie sa accepte ajutorul celor din jur (sa nu fie atat de mandri, incat sa creada ca nu au nevoie de alti oameni), dar este esential sa se ajute si singuri prin deciziile luate.
Asigurarile seamana mult cu decizia asiguratilor de a se opri la trecerea pentru pietoni si de a se asigura inainte de a traversa.
Asiguratii nu fac parte dintre cei care se avanta prin locuri periculoase sa treaca printre masini, fiindca mai au 200-300 de metri pana la trecere, ci procedeaza mereu corect.
Incercarile vietii nu pot fi oprite, dar asigurarile le fac mult mai suportabile.
Drumul pana la cel mai apropiat punct de lucru al bokerilor echivaleaza cu asigurarea pietonilor inainte de a traversa strada.