Scurt istoric al raselor de trandafiri

Dacă e să credem dovezi fosile, trandafirul are aproximativ 35 de milioane de ani. Cultivarea trandafirilor așa cum îi cunoaștem a început abia în urmă cu aproximativ 5.000 de ani în Asia și a fost țesut în istoria antică de secole. Grecilor le place să ia onoarea pentru că i-au dat trandafirului numele și conform legendei hinduse; Brahma a fost cel care a creat o mireasă din petale de trandafiri. Mormintele egiptene arată coroane

trandafir criogenat

de trandafiri, iar trandafirii au devenit sinonime cu excesele romane atunci când i-au forțat pe țărani să cultive trandafiri în loc de mâncare.

Anglia a luat trandafirul ca emblemă în timpul secolului al XV-lea. Soția lui Napoleon, Josephine, a creat o grădină de trandafiri, dar rasele de trandafiri cultivate nu au fost introduse în Europa până în secolul al XVIII-lea. Astăzi, trandafirii sunt împărțiți în două grupuri, rasele vechi care au fost cultivate în Europa înainte de 1800 și trandafirii moderni care au fost cultivați în Anglia și Franța la începutul secolului al XIX-lea.

Creșterea trandafirilor este fascinantă
Creșterea trandafirilor este fascinantă, dar aduce cu sine câțiva termeni intimidanți, cum ar fi genetica, tetra pads, cromozomi și altele asemenea, care pot fi într-adevăr înțeleși pe deplin doar de experți și oameni de știință, dar acest lucru nu are impact asupra ușurinței cu care reproducerea trandafirilor poate. să fie făcut, de oricine, oriunde și oricând. Chiar dacă rezultatul final nu este ceva pe care cineva l-ar putea valorifica, creșterea trandafirilor va aduce un sentiment de realizare și mândrie. Nu ai nevoie de multe pentru a produce ceva frumos și unic. În primul rând, ai nevoie de trandafiri din care poți crește și de răbdare.

Plantele pe care le alegeți pentru proiectul dvs. de ameliorare trebuie selectate fie pentru polen, fie pentru semințele lor, dar le puteți, de asemenea, să le încrucișați, ceea ce va produce o altă rasă de trandafiri. Dacă ați folosi – să spunem – trandafirul 1 pentru polen și trandafirul 2 pentru sămânță, ați produce un rezultat diferit decât dacă ați alege trandafirul 1 pentru sămânță și trandafirul 2 pentru polen.

Polen și trandafiri cu semințe
Când selectați un trandafir pentru polen, alegeți întotdeauna trandafiri ale căror flori sunt aproape deschise. Îndepărtați fiecare petală și tăiați staminele și puneți-le într-un recipient de hârtie și puneți-le într-un loc cald și uscat timp de cel puțin 24 de ore. Când polenul este gata, trebuie să selectați următorul trandafir pe care îl veți folosi pentru sămânță.

Trandafirii de soiuri mai vechi tind să se însămânțeze mai ușor decât alții și sunt, de asemenea, mai ușor de înmulțit. Trandafiri precum New Dawn, Iceberg și Birthday Gift sunt, de asemenea, pariuri bune, chiar dacă sunt considerați a fi trandafiri moderni.

Odată ce ți-ai ales trandafirul cu „sămânță”, îndepărtează-i toate petalele, astfel încât pistilele să fie expuse și apoi tamponează cu degetul puțin polen pe fiecare. Trandafirul a fost acum polenizat. Puneți o pungă mică de plastic peste el și legați-o, dar amintiți-vă să o îndepărtați după aproximativ 3-4 zile. Motivul pentru punga de plastic este de a opri insectele să transfere polenul. De asemenea, poate fi o idee bună să vă înregistrați mișcările, păstrând note detaliate despre ce trandafir a fost folosit pentru polen și care a fost folosit pentru semințe.

Când vine vara, va trebui să colectați semințele, așteptând până când măceșele au început să se coloreze. Îndepărtați semințele minuscule de pe șolduri și îndepărtați, de asemenea, toate materialele moale. Puneți semințele într-un borcan cu nisip, un strat de semințe, un strat de nisip și așa mai departe. Acoperiți bine borcanul pentru a nu pătrunde umezeala și puneți-l în frigider pentru aproximativ 8-12 săptămâni până în primăvară.

Odată ce a sosit primăvara, puteți începe ghivecele de trandafiri scoțând semințele și plantându-le în ghivece individuale sau în tăvi pentru răsaduri. În câteva săptămâni, semințele tale ar fi trebuit să fi încolțit în răsaduri, dar sunt încă vulnerabile.