Exista mai multe tipuri de balneoterapie, practicate in functie de factorii naturali ai fiecarei zone. La Hotel Cozia Caciulata https://www.cazare-caciulata.ro/cazare-hotel-cozia de exemplu se poate face terapie cu apa minerala si terapie cu namol, dar sunt si alte variante pe care le vom exemplifica in cele ce urmeaza si care sunt alese in functie de disponibilitatea anumitor factori naturali in diverse zone balneare.
Balneoterapia in combinatie
Deoarece balneoterapia inseamna literalmente „vindecare cu ajutorul imbaierii”, primim adesea intrebarea „este doar baie” si nimic mai mult? Raspunsul este, desigur, nu: astazi, balneoterapia implica multe tratamente variate si este adesea combinata cu alte terapii balneare, creand un efect de vindecare holistic complet.
Balneoterapie si Hidroterapie:
Balneoterapia este adesea combinata cu hidroterapia, care se concentreaza mai mult pe exercitii si regenerarea musculara folosind apa (in piscine, dusuri, jeturi de apa etc.).
Balneoterapie si talasoterapie:
Balneoterapia poate fi combinata si cu talasoterapie. Talasoterapia se refera la o gama larga de tratamente care utilizeaza produse din mare, precum apa de mare, alge marine sau sarea de mare, si presupune scaldarea in bazine cu apa de mare, care este si un tip de balneoterapie.
Balneoterapie si terapie Kneipp:
Terapia Kneipp este un tratament spa tipic german, folosind bai de apa calda si rece alternativa si alte tratamente cu apa si este adesea combinata cu tratamente de balneoterapie.
Balneoterapie si terapie cu bauturi minerale
Dupa cum ati putea ghici, apa termala de izvor nu este excelenta doar pentru scaldat, ci si pentru baut. Pur si simplu bea apa de izvor, in cantitati specifice prescrise de medicul spa, ceea ce este benefic pentru problemele digestive sau deficiente minerale. Sau in terapia prin inhalare : atunci cand apa de izvor este inspirata sub forma de abur, ceea ce este foarte benefic pentru problemele de sanatate legate de plamani.
O baie fierbinte este ceva minunat. Incalzeste intregul corp, ne relaxeaza, inmoaie muschii, vasele de sange se extind si ne putem odihni. In plus, cu o baie balneo in apa sanatoasa, medicamentele dizolvate in apa sunt absorbite prin piele si, de asemenea, prin caile respiratorii. In functie de compozitia apei folosite la tratament, aceste medicamente pot induce efecte diferite in organism. De exemplu, pot stimula metabolismul sau pot avea un efect de calmare a durerii. In unele cazuri, apa contine si alti aditivi, cum ar fi uleiurile esentiale. Acestea sunt de obicei selectate si personalizate in functie de individ pentru a spori si mai mult efectul pozitiv al baii.
Balneoterapia este deosebit de buna pentru: artrita reumatoida, circulatia sangelui, ameliorarea stresului si reabilitarea dupa leziuni sportive, precum si imbunatatirea generala a starii personale. Te vei relaxa, te vei trata si te vei umple de energie pozitiva intr-un mediu special creat in acest scop. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi tratamentele potrivite pentru tine. In plus, nu uita ca poti beneficia de anumite reduceri in momentul in care apelezi la Casa de Asigurari pentru tratament. In acest sens, cel mai bine este sa discuti cu medicul tau de familie pentru a obtine cele mai bune solutii.