Beneficiile mai mult sau mai putin evidente ale unui dozator de apa intr-un teatru

Un dozator de apa este o „prezenta” extrem de utila in orice spatiu, pornind de la locuinte si cladiri de birouri la parcuri, banci, spitale, unitati de invatamant, dar si teatre. Bineinteles, oriunde ar fi integrat, beneficiile sale principale sunt aceleasi: asigurarea accesului la o apa de calitate, atat rece, cat si fierbinte, si suport pentru o hidratare regulata, in cantitatile zilnice recomandate (minimum 2 litri pe zi).

Totusi, in functie de locul in care este amplasat, echipamentul are numeroase avantaje mai mult sau mai putin evidente, la care poate multi oameni nu s-ar fi gandit, iar, in continuare, vom vedea care sunt acestea intr-o institutie de cultura.

1. O modalitate eleganta de a consuma apa, fara a deranja spectacolele. In primul rand, un dozator de apa precum cele de la H2On, montat in foaier, ofera spectatorilor posibilitatea de a se hidrata, intr-o maniera eleganta, inainte, in pauza sau dupa reprezentatiile de pe scena. Faptul ca acestia nu mai consuma apa sau alte sucuri in timpul pieselor este benefic din cel putin doua puncte de vedere: pe de-o parte, se evita momentele stanjenitoare precum deschiderea zgomotoasa a sticlelor sau scaparea acestora ori a capacelor pe jos; iar, pe de alta parte, prin faptul ca nu consuma nimic in sala, cei prezenti isi dovedesc respectul fata de actorii care depun efort pentru a crea arta;

2. O binemeritata gura de apa pentru actori, intre momentele in care sunt protagonisti. In al doilea rand, un dozator de apa, montat in culise, le ofera actorilor sansa de a-si umezi gatul sau a-si potoli setea, fie intre acte, fie in perioadele scurte, de doar cateva minute sau zeci de secunde, in care nu sunt prezenti pe scena. Pentru cei care practica o astfel de meserie, aportul de apa la momentul potrivit este foarte important, atat pentru a-i ajuta sa-si mentina dictia, cruciala pentru rostirea corecta a replicilor, cat si pentru a inlocui cantitatea de apa eliminata prin transpiratie, mai ales in cazul pieselor pline de actiune;

3. O dovada de respect din partea institutiei pentru angajatii si oaspetii sai. Nu in ultimul rand, instalarea unui dozator de apa intr-un teatru, fie ca vorbim despre foaier sau culise, reprezinta o dovada de respect din partea conducerii institutiei, atat pentru angajatii sai, actori iubiti de toata lumea, cat si pentru oaspeti, publicul care inca apreciaza aceasta arta si plateste bilete din ce in ce mai scumpe pentru a asista pe viu la reprezentatii.

Compania romaneasca H2On, care livreaza apa la domiciliu si la birou in aceeasi zi, in toata tara, pune la dispozitia clientilor sai, pe langa o apa de calitate, premiata inclusiv la nivel international (Superior Taste Award, acordat de International Taste Institute din Bruxelles – Belgia, in 2019, 2020 si 2021), si numeroase modele de dozator de apa. Acestea au preturi cuprinse intre cateva sute si cateva mii de lei, in functie de caracteristicile si specificatiile lor tehnice (de la cele de baza, precum racire/incalzire apa, la cele avansate, cum ar fi carbonatarea apei, actionarea prin intermediul pedalelor etc.).