Informatii cheie despre programul Casa Verde pentru instalarea panourilor solare

Pe masura ce metodele de obtinere a energiei electrice din sursele regenerabile, asemeni soarelui, au devenit din ce in ce mai usor de implementat si mai accesibile nu doar pentru firme cat si pentru persoanele fizice, s-a vazut nevoie realizarii de diverse proiecte de lege si programe prin care cei ce doresc sa-si instaleze un sistem de panouri solare sa poata obtine pentru asta diverse subventii, o astfel de investitie fiind totusi destul de mare pentru a putea fi suportata de o singura persoana. Au luat nastere astfel programe precum Casa Verde, destinat persoanelor fizice, precum si Electric Up, destinat persoanelor juridice (firme, companii, institutii).

Programul Casa Verde este existent de ceva ani deja si multi romani, in ultimii ani in numar din ce in ce mai mare, au apelat la acesta si au reusit sa-si instaleze sisteme fotovoltaice in propria locuinta, reusind nu doar sa acopere volumul necesar de energie electrica zilnic dar chiar sa si devina independenti energetic sau furnizori de energie electrica, in cazurile in care reusesc sa produca mai mult decat pot consuma, realizand in acest fel si un profit suplimentar.

Exista si cei ce au reusit sa realizeze un sistem fotovoltaic personal fara a accesa acest program, incepand cu cate un singur panou si completand in timp cu mai multe. Desigur, in acest sens, desi nu este nevoie sa alocam o suma mai mare de bani deodata, este nevoie de cineva care sa poata conecta la retea panourile astfel incat acestea sa ofere energia pe care o produc.

Cele mai intalnite modele de sisteme fotovoltaice sunt cele instalate pe acoperisurile locuintelor insa exista si situatii in care acest lucru nu este posibil, in mare parte din cauza pozitionarii acoperisurilor, in zone in care soarele nu poate bate atat de mult pe timp de zi si unde astfel, panourile ar produse mult mai putina energie. Astfel, se realizeaza sisteme de suport ale acestora in camp deschis, in locatiile cele mai bune, din cele disponibile ale consumatorilor.

In materie de surse de energie regenerabile, servicii, solutii si echipamente, cei de la MGM Energo sunt fara indoiala cei mai buni. Cu ajutorul lor putem accesa rapid si eficient unul dintre aceste doua programe mentionate, in functie de scopul in care dorim sa valorificam energia electrica produsa. Pentru programul Casa Verde, putem obtine o finantare de pana la 25  000 de lei, care ar reprezenta nu mai putin de 90% din totalul necesar unui sistem fotovoltaic care sa garanteze un volum de energie necesar pentru un consumator mediu. Desigur, clientul poate aloca si mai multi bani daca dispune in momentul alegeri panourilor si a celorlalte elemente. De asemenea, se pot face modificari si ulterior, prin marirea numarului de panouri si astfe, cresterea volumului de energie produsa. Adaugarea ulterioara a altor panouri se poate face totodata si mai usor, dar fiind faptul ca, acolo unde vorbim despre un sistem on-grid, consumatorul este deja legat la reteaua nationala si totodata, panourile sunt legate la invertor, un echipament cheie in orice sistem fotovoltaic. Invertorul are rolul de a transforma curentul continuu care vine de la panouri in curent alternativ, asa cum ajunge la priza si cu care functioneaza de altfel aparatele pe care le gasim intr-o locuinta.

Orice persoana poate accesa programul Casa Verde Mgmenergo iar cu ajutorul lor, nu mai este nevoie sa mai astepte atat de mult pentru aprobarea dosarelor si primirea banilor necesari, asa cum au ghinionul unii dintre cei ce apeleaza la aceasta finantare, dar fiind numarul din ce in ce mai mare de cereri in acest sens. De asemenea, un mare avantaj aste acela ca cei de la MGM Energo detin toate aspectele necesare proiectarii, instalarii, punerii in functiune si chiar a realizarii de verificari a sistemelor fotovoltaice, atat casnice cat si industriale.

In procesul de functionare in parametri normali a unui sistem fotovoltaic, este necesara curatarea panourilor, cel putin o data pe an, depunerile de praf in special, oferind un efect negativ in buna captare a razelor solare si astfel, ajungem la a inregistra un volum mai mic de energie electrica pe care acestea le vor produse. Spalarea si curatarea panourilor solare se face totusi destul de usor, rapid si cu costuri relativ mici, fie ca dorim sa o facem personal sau sa apelam la o firma specializata. Cei de la MGM realizeaza in acest sens nu doar curatarea panourilor ci o inspectie totala, a conductorilor, sistemelor si nu numai.

Programul Electric Up este o finanțare guvernamentala, domeniul de adresabilitate fiind firmele mici și mijlocii din domeniul HORECA. Considerand trendul actual de electrificare a transportului si de diminuare a emisiilor de carbon în procesele industriale, autoritatile guvernamentale de pe teritoriul Uniunii Europene fac eforturi sustinute pentru atingerea unui grad ridicat de sustenabilitate. Astfel, pe langa alimentarea cu energie a cladirilor, in cazul celor mai multe firme se aplica si instalarea de statii de incarcare pentru masini complet electrice si hibrid. Pentru acestea este nevoie de o cantitate mai mare de energie si astfel, este necesar un sistem de panouri fotovoltaice mai mare, care sa poata produce cantitatea estimata ce va fi consumata zilnic. De aceea, se pot accesa fonduri de pana la 100 000 de Euro si, ca si in cazul sistemelor casnice, surplusul va fi furnizat in reteaua nationala, firma primind in schimb sume de bani aferente cantitatii de energie furnizata.