Pregatirea utilajelor grele inainte de sezon

Foarte multe persoane apeleaza in prezent la inchiriere utilaje constructii tocmai pentru a scapa de partea de pregatire inainte de sezonul de utilizare si de tot ce inseamna intretinere pentru astfel de utilaje. Este de inteles de ce se intampla asta. Operatiunile de intretinere pot fi laborioase si costisitoare si uneori poate fi nevoie chiar de angajarea unei persoane calificate in acest domeniu. Atunci cand aceste utilaje sunt inchiriate este mult mai simplu sa fie folosite direct, pentru ca sunt alte persoane care se ocupa de intetinerea lor. Iata care sunt cele mai comune operatiuni de intretinere.

Verificarea uleiului

Toate utilajele grele functioneaza cu ulei si asa cum schimbi periodic uleiul din masina ta, va trebui sa il schimbi si la excavatoare, mai ales dupa o perioada lunga in care acestea au stat. Daca apelezi la excavatoare Brasov, ai scapat de problema asta pentru ca vei lua excavatoarele cu uleiul schimbat, fara sa fie nevoie sa mai faci altceva, un lucru foarte bun de altfel, pentru ca nu trebuie sa iti mai bati capul cu uleiul de care ai nevoie si cu modul in care trebuie inlocuit.

Verificarea lubfirierii corecte a componentelor

Atunci cand un utilaj sta extrem de mult timp, vei descoperi ca este foarte intepenit si ca are nevoie de o lubrifiere corespunzatoare pentru toate componentele care sunt in miscare. Daca nu stii cum se face lubrifierea, va trebui sa apelezi la specialisti care sa se ocupe de toate acestea pentru tine, astfel incat sa nu strici utilajele si sa nu distrugi elemente componente importante. Apeland la firme de inchirieri utilaje, este mult mai usor sa te asiguri ca utilajele tale sunt in stare foarte buna si ca tot ce trebuie sa faci este sa incepi sa lucrezi cu ele, fara sa fie nevoie de mentenanta.

Motorul trebuie sa fie inspectat cu foarte mare atentie

Motorul in sine are nevoie de atentie speciala astfel incat excavatorul sa functioneze in cel mai eficient mod. Va trebui sa se verifice daca exista scurgeri de carburant. In astfel de situatii, va fi nevoie de interventia mecanicilor specializati. Ignorarea problemelor poate determina pagube semnificative si blocarea utilajelor pentru o perioada semnificativa de timp.

In plus, este o idee foarte buna sa verifici starea curelelor. Va trebui sa te asiguri ca ele sunt stranse suficient si sa le inlocuiesti pe cele deteriorate.

Verificarea bateriei

Bateria de pe utilaje este foarte importanta si fara ea nu vei mai putea folosi utilajul. In sezonul rece are foarte mult de suferit, chiar si atunci cand este scoasa de pe utilaj si stocata in spatii incalzite. Tensiunea va trebui masurata la inceputul sezonului. In cazul in care este nevoie, va trebui sa incarci bateria inainte de a o monta iar pe utilaj. Nu uita de un aspect important – bornele trebuie sa fie curatate in mod temeinic si nivelul de electroliti trebuie sa fie inspectat.

Bratul utilajului trebuie verificat

Bratul utilajului va trece prin verificari minutioase inainte ca utilajul sa fie folosit. Anumite componente pot sa nu mai fie lubrifiate in mod corespunzator, caz in care va trebui sa te ocupi de ungerea lor. Un alt aspect la fel de important este faptul ca atunci cand unele mecanisme se intepenesc, nu poti forta utilajul si va trebui sa te ocupi manual de fiecare astfel de piesa, pentru a produce o miscare fluida a bratului. Cablurile care misca bratul trebuie sa fie verificate cu atentie si inlocuite in momentul in care este necesar, astfel incat sa eviti accidentele.