Probleme des intalnite la apartament toamna

Pe masura ce frunzele incep sa cada, iar aerul se raceste, multi proprietari de apartamente isi schimba decorul – schimband lumanarile decorative, ramele foto, pernele si paturile, alegand tonuri mai inchise si mai bogate in culori de toamna. Dar schimbarea decorului nu este singurul lucru pe care ai vrea sa-l faci pentru apartamentul tau in aceasta perioada a anului!

Este timpul sa te asiguri ca apartamentul tau este pregatit pentru vreme rece. Fie ca ai nevoie de zugraveli interioare fie ca trebuie sa te ocupi de altceva, cum ar fi instalare tablou electricsunt mai multe aspecte de care e bine sa tii cont.

Cea mai frecventa perioada in care oamenii se muta in apartamente noi este vara, cand multe probleme generate de vreme pot trece nevazute. Totul este bine si frumos cand soarele straluceste, dar cand toamna se instaleaza, conditiile de umezeala si frig pot dezvalui acele probleme ascunse.

Crapaturi in tencuiala

Asa cum apa inghetata se va extinde si va sparge conductele sanitare, apa care intra in crapaturile din tencuiala va ingheta, se va extinde si va forta fisura sa se deschida mai larg. Pe parcursul unei ierni, mai multe cicluri de inghet/dezghet pot transforma micile fisuri  in unele mari, ceea ce poate cauza in cele din urma desprinderea anumitor parti. De aceea, este important sa apelezi la un specialist care sa elimine aceste crapaturi mici inainte sa vina frigul, precum o firma specializata in amenajari interioare.

Conductele aflate in exterior trebuie bine scurse

Conductele de apa expuse temperaturilor exterioare, inclusiv liniile de irigare subterane si robinetele exterioare, pot ingheta. Cand apa ingheata, se extinde, ceea ce poate crapa tevile sau bavetele furtunului.

Asa ca incepi prin a opri conductele de apa din interiorul casei dvs. Supapele de inchidere sunt de obicei situate langa conducta principala de instalatii sanitare care aduce apa in casa. Apoi deschide robinetele exterioare pentru a scurge apa din tevi. Chiar daca stai la bloc, in cazul in care nu ai balconul inchis, daca ai o mica gradina in care plantezi flori sau o teresa in aer liber, va trebui sa te ocupi de tevile exterioare. Iar daca ai nevoie de un profesionist, multe firme de constructii te pot ajuta cu aceste servicii.

Probleme cu incalzirea

Trebuie sa schimbi cat mai des filtrele instalatiei de climatizare pentru a maximiza eficienta sistemului de incalzire. Filtrele capteaza praful si alte particule din aer, iar unele prind si bacterii si polen. Schimbarea filtrelor poate reduce facturile la utilitati, prelungind si durata de viata a instalatiei.

In timp ce inlocuirea filtrului este simpla, o problema comuna este introducerea celui nou inapoi. Cu ajutorul unui profesionist vei reusi cu siguranta.

Probleme cu mobilierul exterior

Doar pentru ca masa si scaunele de pe terasa sunt etichetate pentru utilizare in aer liber nu inseamna ca ar trebui lasate in aer liber toata iarna. Ofera-le o curatare temeinica inainte de a le aduce inauntru. Scoate pernele, apoi foloseste un lichid de spalat vase in apa calda si un burete pentru a curata mobila. Aceasta regula este valabila pentru cei care nu au balcoanele si terasele inchise. Ceilalti pot lasa mobila acolo si pot trece peste acest sfat.